Nieuws

013 CIFF
Let op! Dit artikel is al 625 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Picl biedt mogelijkheid om Cinecitta-films thuis te kijken

Arthousefilms kun je voortaan ook thuis kijken. Filmtheater Cinecitta biedt een selectie van de nieuwste films on demand aan. Ze zijn tegen betaling te zien via Picl, een initiatief van 22 Nederlandse filmtheaters.

Er staan typische filmtheaterfilms op die niet bij reguliere aanbieders te vinden zijn. Met een paar muisklikken heb je de film op je computer, tablet of TV. De prijs is vergelijkbaar met een bioscoopkaartje: €8,50.

Beschouwen als extra zaal

Cinecitta is niet bang dat er minder bezoekers komen door deze service. “Wij beschouwen dit systeem als een extra zaal,” zegt programmeur Jasper Naaijkens. “Het overkomt onze vaste gasten wel eens dat ze een film graag willen zien maar dat die uit roulatie is voordat ze in de gelegenheid zijn naar de stad te gaan. Op deze manier bieden wij hen de mogelijkheid om deze filmpareltjes ook thuis te kijken. Nu we op 10, 11 en 12 februari dicht zijn vanwege een verbouwing voor 2 extra filmzalen, hoeven onze bezoekers niets te missen.”

Over Picl

Soms lukt het je simpelweg niet om naar het theater te gaan voordat een film van het witte doek verdwijnt. Gelukkig hebben we daar nu een oplossing voor bedacht. Jouw favoriete filmtheaters bieden vanaf nu óók films aan op Picl – van coming of age en komedies tot roadmovies en drama’s. Je bekijkt zelfs exclusief de allernieuwste films die op dit moment vertoond worden op het grote scherm. Nooit meer wachten, nooit meer missen.

Picl is samenwerking tussen 22 Nederlandse filmhuizen en de Stichting Nederlandse Filmpromotie, opgericht door Anke van Diejen en Noortje van de Sande. Mensen die er alles aan doen om hun enthousiasme voor film over te brengen op anderen. Om zo de zichtbaarheid van en het publiek voor de (Nederlandse) documentaire en artistieke film te vergroten.

Zo bereiken films een groter deel van hun potentiële publiek en kunnen filmhuizen een extra service bieden aan hun bezoekers. Zij hoeven zo nooit meer een film te missen. Ook helpt Picl met het bereiken van een jonger publiek. Al was het maar omdat we een legaal online alternatief bieden voor het illegaal downloaden van film.

Reageer op dit bericht