Piet Menu vanaf september 2015 directeur Zuidelijk Toneel

Piet Menu wordt met ingang van september 2015 artistiek directeur van Het Zuidelijk Toneel. Hij volgt dan de huidige artistiek directeur Matthijs Rümke op, die vanwege gezondheidsredenen per september 2015 stopt als artistiek directeur.

Piet Menu zal zijn functie als artistiek directeur uitvoeren in de rol van intendant, met als inzet een huis dat opvalt met een combinatie van theater geworteld in de regio en een opkomende, innovatieve en internationale uitstraling. Als een van de negen BISgezelschappen werkt Het Zuidelijk Toneel verder onder zijn leiding, samen met verscheidene makers en regisseurs, en zoekt het naar nieuwe ideeën en samenwerkingen in binnen- en buitenland. Gelijktijdig blijven talentontwikkeling, educatie en het uitbreiden van de regiofunctie in Noord-Brabant belangrijke pijlers in het beleid van het gezelschap.

Piet Menu
Piet Menu (1977, Roesbrugge, België) studeerde Pedagogische Wetenschappen aan de Katholieke Universiteit Leuven en behaalde een Postgraduaat Journalistiek in Brussel. Hij was van 2003 tot 2008 programmeur podiumkunsten bij het Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
in Amsterdam, waar hij medebedenker en organisator was van verschillende activiteiten en festivals inzake theater, dans, performance, literatuur en nieuwe media.
Van 2008 tot 2011 was Piet Menu artistiek leider van Huis van Bourgondië, een productiehuis
voor theater en performance in Maastricht, en mede-artistiek leider van Festival Cement in
‘s-Hertogenbosch. Bij het Huis van Bourgondië zetten talenten als Sadettin Kirmiziyüz,
Ilay den Boer, FC Bergman, Young Gangsters, Casper Vandenputte, Emke Idema en Nick Steur hun eerste stappen in de theaterwereld.
Sinds 2012 is Piet Menu algemeen directeur van het Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond. In
die functie geeft hij Vlaamse kunst en cultuur zichtbaarheid door de Vlaams-Nederlandse samenwerking. Deze functie blijft hij uitvoeren tot zijn start als artistiek directeur van Het Zuidelijk Toneel in september 2015.

Portret foto door Marloes van Doorn.

Piet Menu (c) Marloes van Doorn, VAN DOORN Photography