Pieter Vreedeplein middelpunt van Tilburgse kermis

Het Pieter Vreedeplein ligt midden in Tilburg en is zowel qua ligging als programmering het middelpunt van de Tilburgse kermis. Met de traditionele evenementen THINK PINK! en Caribbean Night wordt er dit jaar uitgepakt met de Tilburgse Kermis Zwingt, Single Friday en EDM fair.

Traditie
Het Pieter Vreedeplein heeft zijn sporen verdient in de afgelopen 5 jaar en is niet meer weg te denken uit het kermis programma. Wat begon met een dance-feest op Roze Maandag en een multiculturele Caribbean Night op donderdag, is uitgegroeid tot een evenementenplein met een 5-tal evenementen. Voor het 6e jaar op rij vinden THINK PINK! en de Caribbean Night plaats op Roze maandag (21 juli) en de kermis donderdag (24 juli). Met artiesten als Joost van Bellen en Kaiser Disco beloofd THINK PINK! wederom het drukst bezochte evenement op Roze Maandag te worden. De Caribbean Night is vanzelfsprekend de warmste avond waarvoor mensen uit heel Nederland komen om te dansen en genieten van Caribische sferen.

Tevents
De organisatie van de evenementen op het Pieter Vreedeplein ligt bij Tevents, een verzameling van diverse organisatoren die staan voor sustainable dance- & public events. Zij staan voor kwalitatieve evenementen die naast een geweldige beleving ook een maatschappelijke kant hebben, namelijk oog voor mens en milieu. Zo staat verduurzaming hoog op de agenda en wordt er streng gelet op nieuwe wet- en regelgeving rondom alcohol gebruik. Het bieden van kwaliteit betekent ook rekening houden met de wensen van het brede publiek van de Tilburgse kermis. Om deze reden is gekozen voor een uitbreiding van het aantal evenementen.

Nieuwkomers
Zo staat er op zondag 20 juli de Tilburgse kermis Zwingt op het programma. Dit meezingfestijn 2.0 staat in het teken van meezingen met koren, live artiesten en bands. Het thema van deze avond is u vraagt aan, wij spelen! Op vrijdag 25 juli vindt Single Friday voor de derde keer plaats. Deze dag staat in het teken van ontmoeten en is gericht op singles van alle leeftijden. Er worden deze dag vele singles activiteiten zoals “speed-daten” georganiseerd, afgewisseld met live entertainment. De kermisweek wordt afgesloten met het nieuwe event “EDM fair”, een dance feest met populaire “Electronic Dance Music”. Deze dag ontmoeten de oude en nieuwe dancemuziek elkaar met optredens van onder andere Mental Theo en We Are Loud.

Afterparty
Naast een uitbreiding van de evenementen vindt er dit jaar ook een uitbreiding plaats van de evenementtijden. Club Epic, 100 meter gelegen van het evenementen terrein, organiseert met een aansluitend programma de afterparties van de evenementen op het Pieter Vreedeplein. Zo kunnen de doorgewinterde evenementen bezoekers tot in de late uurtjes genieten van de verschillende thema’s die worden geboden!

Een totaalbeleving in het middelpunt van de Tilburgse Kermis vind je op het Pieter Vreedeplein. Voor meer informatie over de evenementen zijn diverse facebook pagina’s te bezoeken:

www.facebook.com/tilburgsekermiszwingt
www.facebook.com/thinkpinkrozemaandag
www.facebook.com/caribbeannighttilburg
www.facebook.com/singlefriday
www.facebook.com/edmfair