Nieuws

Let op! Dit artikel is al 1106 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Piusplein krijgt een ijsbaan, inpakservice en kerstboomverkoop

Voor het Weihnachtsmarkt gevoel hoef je dit jaar niet ver te gaan. Het Piusplein zorgt namelijk voor de ultieme winter beleving in de Tilburgse binnenstad. Voor het eerst komt er op het plein een heuse schaatsbaan, inpakservice en kerstbomenverkoop.

Het Piusplein wordt in december volledig omgetoverd tot een winters plein, inclusief houten huisjes, kerstbomen en kerstmuziek. Zo kun je na of tijdens je kerstinkopen een glaasje glühwein halen, je cadeaus laten inpakken en meteen een kerstboom op de kop tikken. Dit staat er op het programma voor december 2015:

De inpakservice

Bij het houten huisje van ‘De Inpakkers’ kun je de cadeaus voor de feestdagen gratis laten inpakken. Niets goud, zilver, rood en groen, maar hippe verpakkingen à la Pinterest. Zo bespaar je een lange rij in de winkel en ziet je cadeau er extra mooi uit.

Kerstbomen verkoop

Een wandeling door een bos aan kerstbomen met een glühwein in de hand. Samen met kinderen en geliefde kies je de perfecte dennenboom uit voor in huis. Klinkt als een winters tafereel niet? Na aankoop kun je de boom meteen meenemen of tegen een kleine vergoeding thuis laten brengen. Ook komt er een afhaalpunt bij het Piusplein waar je de boom kunt inladen.

Workshops

Naast een kerstboom kan een kerststuk of kerstkrans natuurlijk niet ontbreken rondom de feestdagen. Op het Piusplein kun je een spoedcursus volgen om deze zelf te maken. Zelf niet zo crea bea? Dan kun je er ter plekke ook een laten maken.

Duurzame schaatsbaan

Voor de kleinste onder ons komt er een heuse duurzame schaatsbaan. Deze baan bestaat uit kunststof platen waardoor je kunt schaatsen zonder dat hier energie voor nodig is. De baan is toegankelijk voor kinderen tot en met 10 jaar en de entree is gratis.

Eettentjes en kerstmuziek

In de houten huisjes op het plein kun je warme wafels, glühwein, lebkuchen en warme chocomel halen. Terwijl klinken er kerstklanken van een kerstkoor, troubadour of een  blaaskapel.

Weten wat er nog meer te doen is in de wintermaanden in de Tilburgse binnenstad? Bekijk dan ook eens de website www.winterintilburg.nl.

 

Reageer op dit bericht