Nieuws

Plus De Rooi Pannen start boodschappenservice
Let op! Dit artikel is al 717 dagen oud en wellicht niet meer relevant

PLUS De Rooi Pannen start boodschappenservice

PLUS De Rooi Pannen start in samenwerking met Stichting Maaltijdenexpres Brabant een boodschappenservice. Onder de noemer “BroodNodig” is de nieuwe dienst vooral bedoeld om naast de warme maaltijden ook de broodmaaltijden te verzorgen aan mensen die niet of slecht in staat zijn dit zelf te regelen. De boodschappenservice gaat vanaf begin april van start.

Boodschappenservice

De nieuwe service is in eerste instantie bedoeld voor mensen die al gebruikmaken van de maaltijdenservice. Op hun bestelformulier is een extra mogelijkheid aangemaakt om op een eenvoudige wijze ook de boodschappen voor de broodmaaltijd(en) te bestellen. Naast brood en broodjes kan gedacht worden aan broodbeleg, zoals vleeswaren, kaas, jam, pasta, maar ook verse zuivel en diverse soorten pap. Later zal de service ook beschikbaar komen voor mensen die nog geen gebruikmaken van de maaltijdenservice.

De nieuwe PLUS De Rooi Pannen opende begin november na een fikse verbouwing haar deuren. De supermarkt wordt, onder begeleiding, gerund door leerlingen van de afdeling MBO Handel van De Rooi Pannen. De winkel heeft een aparte bakkerij en slijterij en is zes dagen in de week geopend (zondag niet).

Stichting maaltijdenexpres Brabant

Stichting Maaltijdenexpres Brabant is al bijna 45 jaar leverancier van de kant-en-klare maaltijden in de regio Den Bosch, Tilburg en Breda. Dagelijks bezorgt de algemeen nut beogende instelling zo’n 1.000 maaltijden per dag aan mensen die niet of slecht in staat zijn om zelf te koken; het gaat vooral om ouderen en mensen met een beperking. Dat doet zij vanuit de Boomstraat 161 in Tilburg. Tussen de dertig en veertig vrijwilligers zijn dagelijks actief om te zorgen voor de distributie van de maaltijden. Vanwege haar naderende 45-jarige bestaan stelt de stichting gratis boodschappentassen voor de boodschappenservice beschikbaar voor haar klanten, zo’n 1.200 in totaal.

“Al langer hadden wij de wens om onze maaltijdenservice te linken aan een boodschappenservice voor broodmaaltijden”, legt Hans van Rooij van Stichting Maaltijdenexpres Brabant uit. “In de PLUS van De Rooi Pannen hebben we de perfecte partner gevonden: een franchisenemer in Tilburg waarvandaan we zelf opereren. Met een partner dichtbij huis is het mogelijk snel te schakelen, flexibel te zijn. De nieuwe PLUS van De Rooi Pannen voldeed uitstekend aan die voorwaarden.”

PLUS De Rooi Pannen

Ook Jan van Helderen, manager van PLUS De Rooi Pannen, is enthousiast over de nieuwe samenwerking. “Het is een mooie manier om een kijkje bij elkaar in de keuken te nemen. Dit draagt ook positief bij aan de ontwikkeling van onze leerlingen.” Van Helderen durft ook al vooruit te kijken: “Op termijn kunnen we die kruisbestuiving wellicht verder uitbreiden door bijvoorbeeld Stichting Maaltijdenexpres Brabant gastcolleges te laten verzorgen.”

Reageer op dit bericht