PLUS LUTZ is klimaatneutraal

PLUS LUTZ

PLUS LUTZ is vanaf nu klimaatneutraal. PLUS zet zich al jaren in om energiezuiniger te worden en vergroend al sinds 2011 haar stroom 100%; de laatste drie jaar is daarbij bewust gekozen voor Europese windenergie. Daar komt nu ook compensatie van de CO2 uitstoot van het gasverbruik en de koelingen van de winkel bij, wat PLUS LUTZ geheel klimaatneutraal maakt.

Energie-efficiëntie verder omhoog

PLUS LUTZ gaat zo efficiënt mogelijk met energie om en wekt waar mogelijk ook zelf energie op. De energie-efficiënte bij PLUS is in de afgelopen tien jaar met meer dan 20% verhoogd. Het doel is om dit in de komende jaren nog verder te verbeteren.

CO2 reductie voor zuinig koken in Ethiopië en India

PLUS compenseert de CO2 uitstoot met een mix van Gold Standard certificaten uit CO2 reductieprogramma’s. Voor compensatie van de CO2 uitstoot afkomstig van het gasverbruik, investeert PLUS in efficiënte kooktoestellen voor gezinnen in Ethiopië en India. Dit is een initiatief in samenwerking met het Fair Climate Fund, in lijn met de nieuwe Fairtrade standaard die onlangs gelanceerd is. Door deze kooktoestellen wordt de uitstoot van CO2 van meer dan 2.500 gezinnen aanmerkelijk teruggebracht en hebben zij een veel beter bestaan.

Maarten Derksen van Fair Climate Fund: “Wij zijn heel blij met deze stap van PLUS, als eerste grote retailer nemen zij klimaatneutraal als uitgangspunt voor hun CO2 reductiebeleid. Daarmee nemen ze hun verantwoordelijkheid en hebben meer dan 2.500 Ethiopische en Indiase gezinnen toegang tot schoner koken. Zij besparen op CO2 uitstoot en ook veel tijd doordat zij efficiënter koken. Bovendien verbruiken zij vijftig procent minder hout om te koken en worden ze veel minder blootgesteld aan schadelijke rookontwikkeling binnenshuis.”

Klimaatneutrale sticker PLUS LUTZ

Dat PLUS LUTZ klimaatneutraal is, is zichtbaar aan de sticker op de winkelruit. Alle PLUS supermarkten zijn nu klimaatneutraal en in de loop van 2016 en 2017 worden ook het servicekantoor en de distributiecentra klimaatneutraal.