Nieuws

Let op! Dit artikel is al 1571 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Poll: op welke plaats eindigt Willem II dit seizoen?

Willem II begint zondagmiddag aan een nieuw avontuur in de Eredivisie. De Tricolores trappen om 14:30 uur af tegen Excelsior in het eigen Koning Willem II stadion. Maar hoe staat het team van trainer Erwin van de Looi er eigenlijk voor? 

Onder leiding van technisch directeur Joris Mathijsen heeft Willem II zich tot nu toe actief geroerd op de transfermarkt. Dat moest ook wel: de club nam afscheid van twaalf spelers. Zo vertrokken vaste krachten als Kostas Lamprou, Funso Ojo, Erik Falkenburg, Dico Koppers, Pelé van Anholt en Anouar Kali. De vervangers van deze vertrokken spelers zijn voornamelijk talenten.

Attractiever dan vorig jaar

Met het aantrekken van Karim Coulibaly, Ismail Azzaoui en Daniel Crowley is Willem II dit jaar creatiever in de voorhoede. Ook op de backposities staan met Fernando Lewis en Kostas Tsimikas creatieve spelers met drang naar voren. De kans dat het rood-wit-blauwe leger dit jaar attractiever voetbal gaat zien dan vorig jaar, is erg groot. Toch ligt er gevaar op de loer: momenteel is de ploeg vooral in de omschakeling erg kwetsbaar en staat er een bijna compleet nieuw elftal die nog duidelijk aan elkaar moeten wennen. Van de vaste ploeg die Van de Looi vorig jaar het veld in stuurde, staan zondag waarschijnlijk alleen Fran Sol, Jordens Peters en Darryl Lachman in de basis.

De doelstelling van Willem II voor dit seizoen wil de club nog niet uitspreken. De transfermarkt is namelijk nog tot 1 september open en tot dan zullen er nog veel wijzigingen plaatsvinden in de samenstelling van veel Eredivisieploegen. Tot nu toe is het doel om hoger te eindigen dan vorig seizoen.

Hoeveelste gaat Willem II eindigen?

Ook de voorspellingen van ‘kenners’ lopen nogal uiteen. Zo denkt Jeroen Grueter dat Willem II op de zevende plek eindigt. Arno Vermeulen is het meest pessimistisch en voorspelt directe degradatie voor Willem II. Hugo Borst, Valentijn Driessen, Kees Jansma, Emile Schelvis, Jan Joost van Gangelen, Wilfred Genee, Hans Kraay junior, Sjoerd Mossou en Willem Vissers voorspellen dat Willem II tussen de negende en dertiende plek eindigt.

Maar hoe denken jullie, de Tilburgers zelf, dat Willem II het dit jaar gaat doen? Laat het weten door onderstaande poll in te vullen.

Op welke plek gaat Willem II dit jaar eindigen?

Loading ... Loading ...

Schaf je SeizoenClubCard aan

Het beloven heerlijke voetbalmiddagen en -avonden te worden in het Koning Willem II stadion. Jij kunt daarbij aanwezig zijn! Schaf vandaag nog je SeizoenClubCard aan op de website van Willem II. Wist je bijvoorbeeld dat kinderen dit jaar een heel seizoen gratis naar Willem II kunnen samen met een betalende ouder of verzorger? Bij dezen!

Reageer op dit bericht