Nieuws

Poppodium 013
Let op! Dit artikel is al 404 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Poppodium 013 verwelkomt recordaantal bezoekers in 2017

Poppodium 013 wist het afgelopen jaar een recordaantal bezoekers te verwelkomen. Maar liefst 310.000 muziekliefhebbers wisten afgelopen jaar de weg te vinden naar het Tilburgse poppodium voor shows van klinkende namen als Lorde, Ayreon en Alt-J. Ook wist 013 een IJzeren Podiumdier te verzilveren voor haar aandeel in hiphopfestival WOO HAH!

Na de verbouwing van 013, die eind 2015 werd afgerond, kan het Tilburgse podium 3.000 bezoekers verwelkomen in haar ‘Main’ zaal en 700 in de kleinere Jupiler Stage. In 2017 wist 013 gretig gebruik te maken van deze uitgebreide capaciteit. Het podium verwelkomde een recordaantal van 310.000 bezoekers. Dit is een groei van ruim achttien procent ten opzichte van 2016, toen het poppodium 262.000 bezoekers wist te verwelkomen.

Internationale bezoekers

Met zo’n twaalf procent is een flink deel van de bezoekers aan Poppodium 013 van internationale afkomst. Zij wisten de weg te vinden naar één van de ruim 300 activiteiten in 013, maar ook naar het Roadburn Festival. Het vermaarde festival voor doom, metal, stoner en andere hardere muziekstijlen wist dit jaar ruim 4.875 bezoekers te verwelkomen, waarvan maar liefst zevenenzestig procent afkomstig was uit het buitenland. In totaal wist Roadburn in 2017 bezoekers uit 55 verschillende landen te verwelkomen.

Mix aan unieke shows

Het afgelopen jaar wist 013 een mooie mix aan unieke shows te bieden binnen verschillende genres. Met shows van Lorde, Alt-J, The Prodigy, Ayreon, Joris Voorn, Logic, Prophets of Rage, Paramore, Dream Theater, Korn, Deftones, Evanescence, Weezer, MHD, Sunnery James & Ryan Marciano, Rag ‘N Bone Man en meer viel er voor een breed scala aan muziekliefhebbers wat te genieten.

Naast de activiteiten binnen het podium is 013 ook verantwoordelijk voor de organisatie van hiphopfestival WOO HAH!, dat samen met Mojo Concerts wordt georganiseerd. Het festival was afgelopen drie jaar drie maanden van tevoren uitverkocht en verwelkomde op beide dagen 15.000 uitzinnige hiphop fans. Deze prestatie werd ook door de industrie opgemerkt. Reden om het festival te belonen met een IJzeren Podiumdier voor Beste Festival tijdens Eurosonic Noorderslag. Vanwege het succes verhuist WOO HAH! voor de editie van 2018 naar een nieuw terrein bij evenemententerrein Beekse Bergen.

Reageer op dit bericht