Nieuws

liefdesverklaring
Let op! Dit artikel is al 261 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Uitgelichte theatertip: première Liefdesverklaring (voor altijd) in Theaters Tilburg

Cas Enklaar, Marien Jongewaard, René van ’t Hof en Maureen Teeuwen – doorgewinterde toneelspelers vertegenwoordigen vele decennia aan theater-ervaring. Na een lange relatie met het publiek, met bijbehorende strijd en liefde, maken zij de balans op. Jarenlang keken wij naar hen, nu kijken zij naar ons.

Het begon allemaal met het beroemde en beruchte stuk Publikumsbeschimpfung uit 1968, waarmee de Oostenrijkse toneelschrijver Peter Handke zijn publiek bestookte met verwensingen en beledigingen. In 2014 adopteerden Magne van den Berg (toneelschrijver) en Nicole Beutler (theatermaker/choreograaf) het stuk en draaiden het 180 graden. Liefdesverklaring, een voorstelling met zes jongeren i.s.m. het Vlaamse fABULEUS, was een hartverwarmende dankbetuiging aan het publiek. Het stuk kreeg laaiend enthousiaste reacties en werd geselecteerd voor het Theaterfestival.

Liefdesverklaring (voor altijd) is het vervolg. Niet met jongeren, maar juist met oudere, zeer ervaren acteurs. Het is doorleefder, rauwer en eerlijker. Want zoals in elke lange relatie komt de liefde niet zonder strijd. Het stuk gaat over acteurs, en over toneel, maar vooral over hun relatie met ons.

Mirjam van der Linden in de Volkskrant over Liefdesverklaring in 2014: ‘Liefdesverklaring zegt eigenlijk: wat wij doen, is veel gevaarlijker en beangstigender dan wat Handke deed. Aan verbaal geweld zijn we tegenwoordig gewend. Liefhebben, contact maken en je kwetsbaar opstellen, dat is nu de uitdaging. ‘

Nicole Beutler ontving eind juni de Gieskes-Strijbis Podiumprijs 2018. Maureen Teeuwen won dit jaar de Colombina (de prijs voor meest indrukwekkende vrouwelijke bijdragende rol) voor haar rol in Dumas/La Dame/DeSade van Maatschappij Discordia.

Meer informatie

  • CAST Cas Enklaar, Marien Jongewaard, René van ’t Hofen Maureen Teeuwen / Antoinette Jelgersma (Maureen Teeuwen speelt in de voorstelling tot en met december 2018, Antoinette Jelgersma neemt het vanaf januari 2019 van haar over).
  • CONCEPT EN REGIE Nicole Beutler en Magne van den Berg
  • TEKST Magne van den Berg
  • MUZIEK: Gary Shepherd
  • KOSTUUM: Daphne de Winkel
  • LICHTONTWERP: Stan Bannier
  • SCENOGRAFIE: Janne Sterke

Kaarten zijn te koop vanaf €17,50.

Reageer op dit bericht