Nieuws

stadsfotograaf
Let op! Dit artikel is al 74 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Prijzengeld, expositie in de LocHal en meer: Citymarketing Tilburg zoekt een nieuwe stadsfotograaf

Citymarketing Tilburg is op zoek naar een nieuwe stadsfotograaf. De wedstrijd – die eind 2017 voor het eerst werd gehouden – roept gedreven Instagrammers, amateurfotografen én fotoprofessionals uit Tilburg op om hun creativiteit de vrije loop te laten rond het thema ‘Tilburg Vakantiestad’.

Foto: de winnende foto van stadsfotograaf Hans van Dongen

Aspirant-Stadsfotografen krijgen tot en met 3 december de tijd om hun foto op hun eigen Instagram-kanaal te publiceren inclusief een korte uitleg bij de foto. Deelnemen kan alleen door Ticket to Tilburg in het bericht te taggen (@tickettotilburg) en de hashtag #stadsfotograaftilburg2021 te gebruiken.

De winnaar wordt op vrijdagmiddag 11 december bekendgemaakt in de LocHal, waar de foto’s van de dertien finalisten inclusief de winnende foto worden geëxposeerd. De winnende foto is goed voor €1000,- prijsgeld en zal gebruikt worden in de januari-campagne van Ticket to Tilburg.

De titel ‘Stadsfotograaf’ kent ook verplichtingen. Zo moet de winnaar in 2021 maandelijks een foto aanleveren rond een vooraf bepaald campagne-thema. Deze foto’s kunnen rekenen op flink wat zichtbaarheid op de online kanalen van Ticket to Tilburg.

Competitie etaleert trots voor de stad

De eerste oproep, drie jaar geleden, resulteerde in de aanstelling van Evi de Werd als Stadsfotograaf in 2018. In 2019 nam Chris Oomes het stokje van haar over en afgelopen jaar was dit Hans van Dongen. Van Dongen: “Ondanks het coronavirus heb ik een bijzonder jaar gehad als stadsfotograaf. Er was natuurlijk veel dicht en afgelast, maar met wat creativiteit heb ik er toch een positieve draai aan kunnen geven. Dat maakte het dan toch weer leuk.”

Thema verkiezing: Tilburg Vakantiestad

Het thema van de verkiezing is dus Tilburg Vakantiestad. Citymarketeer Sanne Leenders: “Tilburg is voor ons altijd al een vakantiestad geweest. We zien dat steeds meer mensen het zo ook ervaren. Mooie foto’s verschijnen voortdurend op social media. We zijn daarom ook benieuwd hoe de toekomstige stadsfotograaf van 2021 Tilburg als vakantiestad kan vastleggen. Laten we met zijn allen de trots etaleren.”

De titel ‘Stadsfotograaf’ is een eretitel waar ieder jaar veel gehoor aan gegeven wordt. Alle foto’s worden beoordeeld door een vierkoppige jury bestaande uit afscheidnemend Stadsfotograaf Hans van Dongen, Camiel Donders (Fotograaf RAWCATmedia), Jan van Eijndhoven (Fotograaf BD) en Ben Smit (Citymarketing Tilburg).

Meer informatie

Ben je benieuwd naar praktische informatie over de verkiezing, de voorwaarden om mee te doen en de verplichtingen die je als mogelijk stadsfotograaf hebt? Check dan de website van Citymarketing voor meer informatie.