Prins van Kruikenstad: Prins Frans-Jan d’n Irste!

 In een prachtige entourage stond Theaters Tilburg vanavond in het teken van Elf-elf en natuurlijk de onthulling van de Prins van Kruikenstad.

Klik hier voor de foto's van Elf-Elf >>>

Prins Frans-Jan d’n Irste zal voor de tweede maal de Kruikinnen en Kruiken voorgaan. Evenals vorig jaar zal Frank Verhoof hem als Adjudant met raad en daad terzijde staan. Het carnavalsmotto van dit jaar is Ge wit ôot nôot nie!, een motto dat beide heren op het lijf geschreven is!

 

Prins Frans-Jan Bertens (52) is al 27 jaar lid van KV de Flepsteppers en heeft vijf jaar in het bestuur van Carnavalsstichting Tilburg gezeten, waarvan de laatste twee als voorzitter. In het dagelijkse leven is hij getrouwd met Dorry en is hij eigenaar van The People Company in Tilburg. Hij is zeer actief in het vrijwilligersbestaan, onder andere bij de Tilburgse Sportraad, de Stichting Roze Maandag en Stichting de Wever. Adjudant Frank Verhoof (45) was in carnavalsjaar 2003-2004 al één jaar adjudant en is al ruim 20 jaar actief in Kruikenstad: voor de Carnavalsstichting Tilburg, in de muziek en bij verschillende verenigingen. Hij is in het dagelijkse leven accountmanager bij Document House Group en getrouwd met zijn Belinda.
 

 

Elf-Elf tweeduizendelf: Kèèk op de Wèèk
Elf-Elf had dit jaar het bijzondere thema Kèèk op de Wèèk. Het zaalprogramma van Elf-Elf was een aaneenschakeling van quizzen waarbij de kennis over Kruikenstad werd getest bij verschillende carnavalsverenigingen. Zo moesten bijvoorbeeld de juiste namen worden gezocht bij foto’s van voorgaande Prinsen en kregen carnavalsverenigingen vragen over elkaars geschiedenis. Tussendoor kwamen de vermomde Raadsleden af en toe over het podium wandelen om de spanning langzaam op te bouwen naar het grote moment: de bekendmaking van de Prins van Kruikenstad 2011-2012. De Lijfwacht presenteerde zichzelf aan de hand van de verschillende belangrijke voetbalverenigingen van Tilburg en het Bestuur van de Carnavalsstichting Tilburg zong een bijzondere versie van het Tilburgse volkslied, waarbij ze verkleed als monniken de klokken aan het luiden waren. Presentator Rinus praatte de avond aan elkaar en vermaakte het publiek met carnavaleske humor, iets wat je natuurlijk wel over kan laten aan een gevierd Tonpraoter!

De Raad van XI werd onder luid gejuich één voor één gepresenteerd. Voorzitter Freek Verhaaf stond trots naast zijn 10 heren: Jeroen Haarselhorst, Paul van den Hurk, Bas van Hest, Roy Ooms, Maicol van den Oetelaar, Henk Lammers, Andy van Veen, Tommy de Lange, Kenneth Verhoeven en Niels Hustings. Die laatste drie heren waren de gelukkige nieuwkomers in de Raad van XI.

 
De nieuwe Prins van Kruikenstad werd spectaculair gepresenteerd met licht-, geluids- en rookeffecten alsof hij per helicopter aankwam door het dak van de schouwburg heen. Een groot oranje-groen krat stond geheimzinnig midden op het podium. Terwijl de opzwepende muziek heel toepasselijk “I wanna know your name” als tekst had, viel het krat uit elkaar en sprong een enthousiaste Frans-Jan Bertens naar voren. Hij werd vanaf dat moment officieel aangesteld als de 22ste Prins van Kruikenstad, Prins Frans-Jan d’n Irste!

 

Videoverslag door Kruikenstad.com

  Carnaval in Tilburg Kruikenstad!
het officiële programma
de lekkerste carnavalsmenu's
het carnavalsplein

De kwèèkers :
alle carnavalskwèèkers
stuur jouw kwèèker in
word fan van de kweekerpage