Nieuws

cid164415_nieuws_190609.gif
Let op! Dit artikel is al 2345 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Proefdraaien op De Rauwbraken

Strandbad De Rauwbraken in Berkel-Enschot gaat weer open! Na de mededeling van wethouder Jan Hamming vorige week ontstond er hevige verontwaardiging onder de inwoners van Berkel-Enschot over de permanente sluiting van De Rauwbraken. Middels een inderhaast opgezette handtekeningen-actie werden in enkele dagen bijna 2100 handtekeningen verzameld, die afgelopen maandag in de raadscommissie Maatschappij werden aangeboden aan de gemeente.

Rogier Kuit, eigenaar van La Cloche party catering & events, deelt als inwoner van Berkel-Enschot in de verontwaardiging, maar ziet bovendien als ondernemer genoeg kansen om de exploitatie van het openluchtzwembad zonder gemeentegeld voort te zetten. ,,Als we afstappen van het gemeentelijk beleid en de bezoekers van De Rauwbraken daarnaast de gelegenheid kunnen geven iets te eten en te drinken te kopen bij het bad, dan moet het mogelijk zijn om ook in de toekomst op een verantwoorde manier open te blijven.”

La Cloche ziet zich gesterkt in de overweldigende reacties onder de inwoners van Berkel-Enschot. Daarom wordt alles op alles gezet om al het aanstaande Paasweekend te gaan proefdraaien. ,,We moeten bezien of het de actievoerders ook echt menens is en in grote getale naar De Rauwbraken zullen komen”, aldus Kuit. ,,Aanstaande vrijdag tot en met maandag gaan we proefdraaien om de draagkracht onder de bevolking te kunnen meten. We gaan open van 12 uur ’s middags tot 7 uur ‘s avonds en hopen op genoeg bezoekers om de gemeente te laten zien dat onze plannen haalbaar zijn”, vertelt Kuit. Ter extra promotie deelt La Cloche op zaterdag aan alle kinderen een gratis ijsje uit en wordt er op zondag een grote barbecue georganiseerd, waar bezoekers zich voor kunnen inschrijven.

Naast het zwemmen wil La Cloche nieuwe activiteiten ontwikkelen die op en rondom het zwembad plaats kunnen vinden.

Reageer op dit bericht