Programma Piushaven Levend Podium bekend

Zomer…dat is zon, water, strand, terras, bootjes, zwoele avonden, buiten zijn en relaxen. Moet je hiervoor ver van huis? Als het weer mee zit vind je al deze ingrediënten voor een sfeervolle zomerse cocktail in de Piushaven! Bovenop deze dagelijkse levendigheid bruist het ook dit seizoen weer van de culturele, sportieve, sfeervolle en bijzondere activiteiten.

Foto: 11 Shots Media

De kracht van SAMEN

Dat de Piushaven bruist is inmiddels wel bekend. Dat de ontwikkelingen snel gaan ook, maar dat er nog steeds nieuwe evenementen en activiteiten ontplooit worden is toch wel bijzonder. En echt een verdienste van de kracht van het SAMEN werken, wonen en recreëren in dit sprankelende gebied.

De Piushaven is een omvangrijke hechte community geworden. Waar oude en nieuwe bewoners, ondernemers, gemeente, theatermakers, bouwers en ontwikkelaars samenwerken. Waar nieuwe partijen warm welkom worden geheten en goede plannen gezamenlijk omarmd en gedragen.

Bekend

Met vereende krachten is een breed programma neergezet in de afgelopen jaren. Heel Tilburg en omgeving kan weer mee genieten van verschillende vaararrangementen, de Sous le Pont concerten, het Bevrijdingsfestival, concerten met de brugwachters, Drakenboot Festival, Piushaven Kunst en Klassiek, MARKT en activiteiten in de BOUWplaats, culturele wandelingen door het gebied en… Nog één jaar het echte vakantiegevoel op het stadsstrand beleven. Start de zondag daar met Beach Yoga of verwonder je over de verhalen van vluchtelingen. Gewoon chillen in een strandstoel mag ook!

Nieuw

Samenwerken levert veel op. Nieuwe inzichten, contacten én nieuwe activiteiten. Op 24 maart was de officiële onthulling van de Love Boat. Een uniek varend lichtkunstobject dat ook dienst gaat doen als drijvend podium, beeldscherm en trouwlocatie. Tilburg te Water heeft dit seizoen weer nieuwe partners gevonden in o.a. Bikken&Bakken, EethuisTwintig, een schaapherder en samen bijzondere vaararrangementen samengesteld. Helaas geen films meer op het water dit jaar… Maar wel elke tweede donderdagavond van de maand een mooie muziekfilm (koptelefoon op!) bij het stadsstrand. i.s.m. Pop Up Cinema, dus kwaliteit gegarandeerd!

Medio mei is de eerste Kunst Expositie in Den Ophef te zien. I.s.m. Kunstpodium T wordt 3x per jaar een bijzondere tentoonstelling op maat samengesteld. ‘Licht van gewicht en zwaar van uitstraling’ is de opdracht. Het publiek kan Den Ophef niet betreden, maar de kunst vanaf straat, terras en water wel bewonderen. Op 17 juli kunnen waaghalzen meedoen aan het eerste ‘Oud Tilburgsch Fiets Duiken’. Kijk veilig vanaf de kade wie er met een zelf ontworpen voertuig van de 40 meter hoge schans af rijdt…duikt? Zondag 21 augustus start een nieuwe traditie met de T-Pride op het water. De première van de kleinste Gay Pride van Nederland. Zaterdag 27 augustus betreedt Carel Kraaijenhof het podium bij het eerste Sur le Ponton concert in de havenkom.

Piushaven_Programma2016spread