Nieuws

tilburgs film festival
Let op! Dit artikel is al 325 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Programma Tilburgs Film Festival bekend: fictie, documentaire, animatie en experimenteel

Het complete filmprogramma van het Tilburgs Film Festival 2019 is bekendgemaakt. De tweede editie van het festival is wederom een verrassende mix van prachtige korte films die gemaakt zijn door Brabantse filmmakers.

Het Tilburgs Film Festival focust zich op korte films van Brabantse filmmakers voor een breed publiek. Zowel fictie, documentaire als animatiefilms worden in afwisselende filmblokken vertoond. Ook worden er prijzen uitgereikt door een professionele vakjury en bepaalt het publiek de winnaar van de felbegeerde publieksprijs.

Focus op korte films

De reden voor de focus op korte films is eenvoudig: als filmmaker begin je bijna altijd met het maken van korte films. Het is een interessant en verrassend format. Het festival heeft bij de samenstelling van het programma veel aandacht besteed aan het creëren van afwisselende filmblokken, zodat het publiek de korte film in al haar verschijningsvormen langs ziet komen. Humor, spanning, ontroering en verwondering: alles passeert de revue.

Korte films zijn voor veel mensen normaal gesproken iets wat ze vluchtig zien. Op een laptop of smartphone. Iets wat jammer is, gezien veel films gemaakt worden voor het grote witte doek. Daarom is het Tilburgs Film Festival de plek bij uitstek om te genieten van de korte film in zijn natuurlijke omgeving: de bioscoop.

Praktische info

Het festival vindt plaats in de Grote Zaal van Cinecitta en wordt op vrijdagavond 24 mei feestelijk geopend met een openingsprogramma. Het hoofdprogramma voor het publiek volgt op zaterdag 25 mei: dan vindt het competitie programma plaats. Het complete programma is te bekijken op de website. Tickets voor zaterdag 25 mei zijn te koop in de voorverkoop vanaf 12 april t/m 23 mei.

Reageer op dit bericht