Tilburgse bioscopen: alle programma’s in ’n handig overzicht

Tilburgse bioscopen

De zomervakantie, het is dé tijd van het jaar om lekker te genieten van de bijzonderste terrassen, mooiste parken en de leukste familie-uitjes in Tilburg. Maar, dan moet het wel mooi weer zijn. Als de zon maar niet wil schijnen is een middag of avondje naar de bioscoop een ideaal uitje. Tilburg.com heeft daarom een handig overzicht voor je van het programma van de Tilburgse bioscopen

We hebben maar liefst drie bioscopen in Tilburg. Maar naar welke bioscoop kun je het beste gaan als je samen lekker romantisch wilt genieten van The Age of Adeline óf van baas Arnold, die de hele wereld in z’n eentje aan het redden is. Iedere Tilburgse bioscoop heeft z’n eigen kracht, we sommen ze even voor je op zodat je het perfecte dagje/avondje uit kunt plannen:

Euroscoop

Euroscoop
Euroscoop

De Euroscoop is met twaalf zalen één van de grootste bioscopen van Nederland. Euroscoop komt oorspronkelijk uit België. Via Limburg kruipt Euroscoop Nederland binnen, met Tilburg als meest Noordelijke locatie. Het concept met de populairste films, ook in 3D en tegen het laagste tarief (€8,- voor films in 2D en €9,- voor films in 3D) zorgt ervoor dat veel mensen de bioscoop in Stappegoor weten te vinden.

Pathé

Pathé
Pathé

Bij Pathé aan het Pieter Vreedeplein kun je veel meer zien dan alleen maar films. Ze vertonen docu’s, concertregistraties, gaming-events, toneelvoorstellingen, opera’s en meer. Wat Pathé Tilburg nog meer bijzonder maakt, is dat ze één van de zes bioscoopzalen in Nederland hebben waar je films in IMAX 3D kunt zien. Voor de optimale filmbeleving kies je een VIP-ticket (met een aparte lounge, de meest luxe stoelen en een hapje en een drank voor €6,50 extra). Een kaartje voor een film in IMAX                                                                    kost €12,50 en een film in 2D kost €10,-.

Cinecitta

Cinecitta
Cinecitta

Cinecitta is zonder twijfel de meest aparte bioscoop in Tilburg. Niet alleen de monumentale uitstraling, maar ook de films van Cinecitta zijn bijzonder: geen reguliere Hollywood-films, maar juweeltjes uit alle windstreken van over de hele wereld. Al bijna honderd jaar worden deze arthouse films vertoond in de Willem II straat. Cinecitta heeft onlangs flink verbouwd. Na de verbouwing zijn er drie bioscoopzalen en een kaartje kost €9,-.

Bioscoop-agenda

Of je gaat voor de laagste prijs, IMAX 3D of voor de arthouse films, je kunt in de Tilburgse bioscopen volop genieten van je vrije tijd. En of je nou houdt van knallende machinegeweren of van zoetsappige romantische komedies, alle films die in de Tilburgse bioscopen draaien staan in de Tilburg.com bioscoop-agenda. We wensen je alvast een heerlijk dagje uit toe!