Project ‘Liefs, uit Tilburg’ wil Tilburgers verbinden.

liefde

Makers en muzikaal duo Dear Adam (bestaande uit Joosje Jochems en Wessel Maas) uit Tilburg starten samen een nieuw muzikaal kunstproject, met als overkoepelend thema “liefde in Tilburg”. Hieronder vertellen ze hoe ze het aan willen pakken.

Behoefte aan verbinding

Joosje en Wessel merken dat in deze tijd van onzekerheid en onvrede, steeds meer behoefte is, aan het zoeken naar de verbinding met elkaar. Gewoon liefs, lieve dingen voor elkaar doen, iets kunnen betekenen voor een ander. Het project ‘Liefs, uit Tilburg’ wil inhaken op deze behoefte en de verbinding tussen mensen makkelijker maken.

Liefdesverhalen

Hoe ze dit doen? In eerste instantie door mensen hun eigen verhaal te laten vertellen. Hun verhaal over de liefde voor een naaste. De liefde van hun leven, de liefde voor je partner, de liefde voor je kind, (groot-)ouders, buurman, beste vriend, etc. Het kunnen mooie verhalen zijn, bijzondere verhalen, verdrietige en hartbrekende verhalen. En we kunnen ons er allemaal in herkennen. Deadline voor het inzenden van verhalen is 1 januari 2018.

Een muzikale draai

En daar begint de eerste verbinding met elkaar. Daarna zullen Joosje Jochems en Wessel Maas zich laten inspireren door deze verhalen en ze omzetten in luisterliedjes voor iedereen. Ze zoeken hierbij ook samenwerkingen op met andere songwriters, muzikanten en andere kunstenaars uit Tilburg. Professionals uit andere kunstdisciplines zijn ook zeker welkom!

Eindvoorstelling

In het voorjaar van 2018 zal uiteindelijk alles samenkomen in een (multidisciplinaire) eindvoorstelling op een representatief podium in Tilburg. Een voorstelling voor en door Tilburgers, waarbij de verbinding met anderen als doel wordt gesteld. Ook de gemeente Tilburg heeft een bijdrage geleverd aan de realisatie van dit project in de vorm van het Makersfonds.

Wil je jouw liefdesverhaal met ze delen?

Ze willen graag de ervaringen over een zo herkenbaar onderwerp delen met elkaar. Ze willen je graag benaderen voor een interview, waarin jij je eigen verhaal kan delen. Neem contact met ze op! liefsuittilburg@gmail.com