Nieuws

Qlubhouse
Let op! Dit artikel is al 346 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Qlubhouse op exclusief Landgoed de Wielewaal

Tilburgs restaurant Qlubhouse staat in september op de Wielewaal Invites in Eindhoven. Komende zomer is het mogelijk om eenmalig te lunchen of dineren op Landgoed de Wielewaal. Het landgoed was van Frits Philips; voormalig directeur van het elektronicaconcern. Qlubhouse mag het dining-evenement afsluiten.

Qlubhouse

De Wielewaal Invites organiseert het pop-up restaurant voor de tweede keer. Afgelopen jaar zou eigenlijk de enige keer zijn dat de Wielewaal haar deuren voor publiek zou openen, maar omdat de verkoop van het landgoed langer duurde dan verwacht, mogen zij het evenement nogmaals organiseren. Vorig jaar was de eerste keer sinds 1912 dat het landgoed open was voor publiek.

Shared-dining

Qlubhouse heeft in september 2016 haar deuren geopend in de Tivolistraat. Het is een zakelijke ontmoetingsplek waarbij gebruik wordt gemaakt van een shared-dining formule. De achterliggende gedachte is ‘sharing is caring’ en het doel is om mensen dichter bij elkaar te brengen. De gerechten zijn huisbereid en er is voor ieder wat wils.

Unieke kans

De Wielewaal is het grootste en enigste landgoed in Nederland waar het verboden is overheen te vliegen. Na de dood van Frits Philips werd het landgoed te koop gezet en de gehele inboedel geveild. In 2007 is het landgoed verkocht aan Marc Brouwers, een textielhandelaar uit Oisterwijk, waarna hij het landhuis heeft verbouwd. Bij deze verbouwing heeft hij het kamertje waar Frits Philips en Prins Bernard elkaar vaak troffen intact gehouden.

In 2016 heeft Brouwers het landgoed te koop gezet voor ongeveer 35 miljoen euro. Het gerucht doet de ronde dat het inmiddels is verkocht. Dit zal dus de laatste keer zijn dat het landgoed open is voor publiek. Het evenement is van 30 augustus tot en met 23 september. Gasten krijgen een unieke beleving; een rondleiding per golfkar over het landgoed en vervolgens lunchen of dineren met uitzicht op de reusachtige villa. Reserveren kan via info@dewielewaalinvites.nl of info@no-xcuse.nl.

Reageer op dit bericht