Nieuws

helicon
Let op! Dit artikel is al 725 dagen oud en wellicht niet meer relevant

R-Newt Jongerenwerk wint Helicon BedrijfsTopper

Op dinsdag 25 juni 2019 werd de BedrijfsTopper 2019 uitgereikt door Leonie Heijkants, directeur van Helicon MBO Tilburg. Dit was het resultaat van een jaarlijkse verkiezing, waarbij studenten een stagebedrijf nomineren. R-Newt Jongerenwerk won de verkiezing en mag zich nu een jaar lang Beste Stagebedrijf van Helicon MBO Tilburg noemen.

Irene Mommers, eerstejaars leerling, droeg het winnende bedrijf aan. Irene: “Tijdens mijn stage van 10 weken heb ik jongeren begeleid die problemen hebben. Ik heb een project opgezet rondom danslessen op een AZC. Ik leerde een stukje zelfstandigheid, mijn creativiteit inzetten en mijn eigen manier waarop ik een steentje kan bijdragen aan de maatschappij. Hier heb ik in de toekomst zeker wat aan!”.

R-Newt Jongerenwerk

R-Newt richt zich met het jongerenwerk op het vergroten van ontwikkelingskansen van kinderen/jongeren in Midden-Brabant en Dordrecht. Maar de organisatie doet meer. De opgebouwde expertise van R-Newt is verwerkt in een trainings- en adviesaanbod voor professionals (T&A).

Helicon BedrijfsTopper

Dit jaar organiseert Helicon MBO Tilburg deze unieke verkiezing voor al haar stagebedrijven in Tilburg e.o. Bijzonder aan de verkiezing is de grote invloed van studenten. Zij bepalen namelijk welke bedrijven genomineerd worden voor de titel. Meer dan terecht zijn de nominaties voor Waterschap de Dommel, Streekhuis het Groene Woud, Zorgboerderij de Wederloop en Kringloop Tilburg.

Opleiden voor de banen van morgen

Helicon MBO Tilburg leidt leerlingen op voor de banen van morgen. Leonie Heijkants, directeur; ‘Leren met LEF, dat is wat de leerlingen van Helicon MBO Tilburg doen. Dagelijks zijn ze bezig met de thema’s van de toekomst en specialiseren ze zich op gebied van Vrije tijd, Water en energie, Stad en wijk, Biobased economie of Lifestyle. Helicon MBO Tilburg biedt een uitstekende opstap naar het hbo, maar bereidt studenten ook voor op de arbeidsmarkt door middel van stages en door intensief contact met het bedrijfsleven’.

Reageer op dit bericht