Nieuws

jaarverslag
Let op! Dit artikel is al 221 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Rabobank publiceert maatschappelijk jaarverslag 2019

Rabobank publiceert vandaag haar jaarcijfers en maatschappelijk jaarverslag 2019. De bank legt hierin zowel financiële als maatschappelijke verantwoording af. Het uitgebreide maatschappelijk jaarverslag illustreert de bijdrage van Rabobank aan mens, milieu en maatschappij. Tevens illustreren lokale infographics de impact op dit vlak in Nederland via hun 89 lokale banken.

Coöperatief dividend

Rabobank is betrokken bij veel maatschappelijke initiatieven en investeert een deel van haar winst in de samenleving. Deze investering wordt ook wel het coöperatief dividend genoemd. Het totaal bestede bedrag aan coöperatief dividend over 2019 is 45,4 miljoen euro.

Rabobank Tilburg en omstreken heeft hiervan 870.608 euro coöperatief dividend geïnvesteerd in de regio. Zo ontvingen in onze regio maar liefst 335 clubs een financieel steuntje in de rug tijdens Rabo ClubSupport.

Infographic met maatschappelijke impact voor de regio

Een van Rabobanks speerpunten om blijvend het verschil te maken is klanten verder helpen op het gebied van zelfredzaamheid, ondernemerschap en digitalisering. Ook het versterken van de lokale leefomgeving, bijdragen aan een duurzame voedselproductie en verduurzaming van de woningmarkt zijn belangrijk. Naast de jaarcijfers 2019 publiceren alle 89 lokale Rabobanken een eigen infographic met daarin de maatschappelijke impact voor de regio uitgelicht. Zo ook Rabobank Tilburg en omstreken.

Directievoorzitter Lilian Damen over de bijdrage van deze lokale bank voor de regio: “Met de inzet van ons netwerk, onze kennis, handjes en coöperatief dividend maken we deze prachtige regio een beetje sterker. Dat doen we samen met onze ledenraadsleden, commissarissen, ambassadeurs en stakeholders. En daar ben ik ontzettend trots op!”

Handige informatie

Reageer op dit bericht