Nieuws

Rabobank Tilburg
Let op! Dit artikel is al 337 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Rabobank sluit tijdelijk drie Tilburgse geldautomaten

Wil je binnenkort geld opnemen en ben je klant van Rabobank? Let dan goed op, want de bank sluit tijdelijk de geldautomaten aan het Wilhelminapark, de Broekhovenseweg en de Korvelseweg om maatregelen te treffen tegen plofkraken.

Plofkraken bij Rabobank pinautomaten

Rabobank heeft in het afgelopen jaar verschillende keren met plofkraken te maken gehad. Deze brachten schade toe aan de geldautomaten en aan omliggende panden. Naast de schade aan automaten ziet de bank door het gebruik van vaste explosieven de schade aan de omgeving sterk stijgen. De grootste zorg zit in het toegenomen risico op persoonlijk letsel. Rabobank Tilburg en omstreken neemt daarom een aantal maatregelen.

Tijdelijk gesloten

De Tilburgse geldautomaten aan het Wilhelminapark, de Broekhovenseweg en Korvelseweg worden tijdelijk gesloten. Chantal Rademakers, directeur Particulieren en Private Banking: “Het is een maatschappelijke verantwoordelijkheid dat de bank de veiligheid van mensen voorop zetten. Bij een aantal geldautomaten kan deze veiligheid momenteel onvoldoende gegarandeerd worden. Dit heeft te maken met de constructie van het gebouw in combinatie met bewoning boven of naast de automaat. Daarom worden deze automaten tot nader order gesloten. De bank onderzoekt de mogelijkheden voor aanpassing, verplaatsing of eventueel permanent verwijderen van de automaat. Uitgangspunt daarbij is dat de aanwezigheid en beschikbaarheid van geld zoveel mogelijk gehandhaafd blijven.”

Alternatieven

Rabobank blijft de mogelijkheid aanbieden om over contant geld te beschikken. In de nabije omgeving van de drie geldautomaten die nu worden gesloten, zijn alternatieve geldautomaten beschikbaar. Kijk op de website voor de meest actuele informatie.

Reageer op dit bericht