Nieuws

Let op! Dit artikel is al 1811 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Rabobank Tilburg en omstreken schrijft geschiedenis

Rabobank Tilburg en omstreken bereikt in 2015 de respectabele leeftijd van 110 jaar. Een mooi moment om terug te blikken. Want wie wil nu niet weten waar hij vandaan komt? Het resultaat van de zoektocht: een prachtig magazine ‘Mensen en hun bank, 110 jaar Rabobank in Tilburg en omstreken’. Op vrijdag 24 april is de officiële presentatie van het magazine.

Oprichting

De bank is opgericht aan het begin van de vorige eeuw als Boerenleenbank Tilburg en in het eerste decennium van deze eeuw een duurzame verbinding aangegaan met twee andere Rabobanken. Eerst met Rabobank Goirle in 2001 en vier jaar later met Rabobank Dongen-Rijen. Ook Goirle, Dongen en Rijen zijn voormalige Boerenleenbanken. Zij werden een paar jaar na ‘Tilburg’ opgericht.

Magazine

In het magazine proberen we de lezer een zo breed mogelijke inkijk te geven in ons verre en meer recente verleden en heden. Wij duiken de historie in van de vier voormalige autonome banken, lokaal geworteld in Tilburg, Goirle, Dongen en Rijen. Welke mensen waren erbij betrokken? Pioniers die nooit konden dromen waar we nu staan. Ze hadden allemaal één ding gemeen; hun betrokkenheid, hun bevlogenheid, de overtuiging dat je in je eentje niet ver (genoeg) komt. Zij geloofden toen al in de ‘verbinding’, ‘samen sterker’. En het werkte, of beter gezegd, werkt. Nu al meer dan honderd jaar.

Geïnteresseerde klanten en leden van Rabobank Tilburg en omstreken kunnen vanaf dinsdag 28 april een exemplaar ophalen bij de vestigingen van de bank. Overige belangstellenden vinden het magazine vanaf dezelfde datum op onze website: www.rabobank.nl/tilburg.

 

Reageer op dit bericht