Ramkraak zorgt voor verbouwings uitverkoop bij Diamonds & Jules

In de nacht van 3 op 4 september wordt Jules Leijnen wakker gebeld door de politie. Een ramkraak in zijn juwelierszaak Diamonds & Jules in winkelcentrum Heyhoef. Met een gestolen auto werd er vier keer ingereden op de pui. Het resultaat? De winkel in puin, acht ingeslagen etalages en een flinke buit voor de daders.

“Ik geloofde het niet toen ze belden. Ik heb nog een keer terug gebeld naar de politie om te vragen of het wel echt zo was. Voor je het weet staan er mensen met een loden pijp voor je deur.” Als juwelier weet je dat je voorbereid moet zijn, zegt Jules Leijnen. “Het vak is verschrikkelijk mooi, maar er zit wel een duistere kant aan.” Daar kwam hij in 2010 al achter toen er een overval was in één van zijn juwelierszaken. “Een ramkraak is natuurlijk verschrikkelijk, maar gelukkig was het maar de winkel. Persoonlijk is er gelukkig niemand iets aangedaan.”

Toch is de liefde voor het vak groot bij de goudsmid. “Je maakt mensen mee in heel belangrijke fases in hun leven. Bij een bruiloft, na het sterven van een geliefde, bij de geboorte van een kind. Dat maakt het werk als goudsmid en juwelier ontzettend mooi.” Dit maakt ook dat hij ondanks de risico’s van het juweliersvak gewoon door wil gaan. “Ik heb klanten die hun hele leven al bij ons komen. Eerst komen ze voor een communie armbandje, dan voor vriendschapsringen, trouwringen en uiteindelijk komen ze hier weer voor een sieraad voor hun kinderen.”

Diamonds & Jules

Jules Leijnen nam in 2006 de drie Tilburgse juwelierszaken van zijn vader over. Aan het Koningsplein, Wagnerplein en in Winkelcentrum Heyhoef. Hij besloot de winkels een nieuw modern uiterlijk te geven. De winkels aan het Wagnerplein en in Heyhoef werden zo’n succes, dat Jules besloot alleen met deze twee zaken verder te gaan: Diamonds & Jules en Juwelier Leijnen. De laatste naam is trouwens een begrip in het Tilburgse. Opa Leijnen startte onder deze naam een juwelierszaak in 1928 aan de Piusstraat.

Juweliers Leijnen
Opa Harrie en vader Jules Leijnen

In totaal werken acht personen in de Tilburgse juwelierszaken. “Zij hebben ontzettend veel kennis en kwaliteit in huis. De werkzaamheden gaan verder dan alleen adviseren in welk sieraad het mooist is.” Met drie goudsmeden aan het werk wordt er ook gekeken naar materiaal en design. Door dit zelf samen te stellen, kan een klant zelf bepalen hoe duur het wordt. De sieraden worden door de goudsmeden in de winkel met de hand gemaakt of bewerkt. En dat maakt beide juwelierszaken dan ook bijzonder authentiek.

Verbouwings uitverkoop 

De ramkraak op Diamonds & Jules kost Leijnen behoorlijk wat werk. Na de diefstal werkte aan hij dag in dag uit aan de opbouw van zijn winkel. De week na erna kon de winkel alweer open. “Ik kon kiezen. Of ik ga 5 weken dicht om te verbouwen, of ik ga provisorisch open en verbouw na een opruimingsverkoop.” Dat laatste werd het.

Daarom houdt Diamonds & Jules in Heyhoef een grote verbouwings uitverkoop.  De winkel moet zo ver mogelijk leeg. Een ramkraak is natuurlijk geen vrolijke aanleiding, maar Jules ziet het als een mooie kans voor klanten om voor weinig geld mooie designsieraden te kopen. Op elk artikel zit 20% korting. Op sommige artikelen zit tot 80% korting. Je kunt er merken krijgen als Michael Kors, Ti Sento, Seiko en Guess. Wanneer de winkel haar oorspronkelijke look weer terug krijgt, weet Jules nog niet. Daarbij is de winkel op reguliere tijden geopend en gaat de reguliere handel ook gewoon door. Lees hier meer over de leegverkoop van Diamonds & Jules. Van 17 november tot en met 22 november wordt de winkel verbouwd. Maandag 24 november is Diamonds & Jules weer open.