Redhead Days Festival verkiest Tilburg als locatie boven Breda

Redhead Days

De Roodharigendag, internationaal bekend als Redhead Days, komt deze zomer naar Tilburg! Het festival dat (roodharige) mensen uit de hele wereld naar Nederland trekt, vond sinds 2007 plaats in Breda. Maar daar komt in 2019 verandering in: van 23 t/m 25 augustus vindt het Redhead Days Festival plaats in het centrum van onze stad. 

Redhead Days Festival 2019

Het doel van de organisatie is aandacht vestigen op het fenomeen rood haar. Dit doen ze door massaal mensen met rood haar te verzamelen op één plek. Omroep Brabant meldt dat de organisatie al sinds 2017 op zoek was naar een nieuwe plek voor het festival. De gemeente Tilburg liet al vlug weten dat de roodharigen van harte welkom waren. De organisatie maakte via Facebook bekend dat het Redhead Days festival van vrijdag 23 augustus tot en met zondag 25 augustus naar het Tilburgse stadscentrum komt.

Op vrijdagavond (23 augustus) wordt de feestelijke bijeenkomst afgetrapt met een welkomstfeest, op zaterdag (24 augustus) zijn er in een gedeelte van de binnenstad een aantal activiteiten georganiseerd en op zondag (25 augustus) is er overal in de binnenstad iets te doen. Zo wordt het een feestelijk weekend voor zowel de bezoekers als de inwoners van Tilburg.

Camping

Het festival trekt bezoekers uit meer dan 80 landen, daarom verwachten de organisatoren dat alle hotels volgeboekt zijn. Dat is ook de reden dat ze een camping willen organiseren vanaf vrijdag 23 augustus tot maandagochtend de 26 augustus. Meer informatie hierover wordt later bekendgemaakt.