Redhead Days haalt €14.333 op met crowdfunding

redhead days

De jaarlijkse crowdfunding van het Redhead Days festival heeft 14.330 euro opgebracht. De afgelopen vier weken verkocht de stichting festivalshirts, bumperstickers, campingplaatsen, VIPtickets, hotelkamers en andere items.

Er werd onder andere gedoneerd vanuit Australië, België, Canada, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Polen, Zweden, Zwitserland, Engeland, Amerika en natuurlijk Nederland. De organisatie verwacht ook dit jaar bezoekers uit deze en tientallen andere landen.

Festivaldirecteur Bart Rouwenhorst: “We zijn erg blij met het eindresultaat. Samen met de evenementensubsidie van de gemeente Tilburg en sponsorenbijdragen van lokale partijen hebben we een mooi bedrag bij elkaar. Daarmee kunnen we voor alle bezoekers weer een topprogramma realiseren”.

Eerste editie van Redhead Days in Tilburg

De organisatie voelt zich inmiddels thuis in Tilburg. “We hebben nieuwe organisatoren uit Tilburg mogen verwelkomen. Voor een organisatie die voor 100% bestaat uit vrijwilligers is dat niet alleen nuttig, maar ook pure noodzaak. Er melden zich geregeld ook mensen die tijdens het festivalweekend willen meehelpen. Iedereen die een steentje wil bijdragen is van harte welkom”.

Over Redhead Days

De eerste Tilburgse editie van het Redhead Days festival vindt van 23 t/m 25 augustus plaats in de binnenstad en de Spoorzone. Het Pieter Vreedeplein wordt het hoofdplein. De groepsfoto met daarop gemiddeld 1500 roodharigen wordt zondag 25 augustus genomen in de Interpolistuin. Het festival is het grootste internationale event voor roodharigen ter wereld. Meer dan 6000 roodharigen uit de hele wereld bezoeken de Redhead Days. Gemiddeld trekt het festival zo’n 40.000 bezoekers.