Regionale Veteranendag 2014

Op zaterdag 1 november aanstaande staat het centrum van Oisterwijk in het teken van de Regionale Veteranendag 2014. Namens de gemeenten Goirle, Loon op Zand, Tilburg en Oisterwijk verwelkomt gastgemeente Oisterwijk op deze dag honderden veteranen in actieve en niet-actieve dienst. Een mooi moment om stil te staan bij 70 jaar bevrijding en een eerbetoon aan hen die zich toen en nu hebben ingezet in dienst van de vrede. Iedereen is hierbij van harte welkom!

Programma
De Lind en het Lindeplein (in het centrum van Oisterwijk) zullen deze dag van 10.00 uur tot 17.00 uur omgetoverd worden tot militair schouwspel dankzij verschillende bijzondere defensiematerialen, zoals voertuigen van verschillende vredesmissies en een F16-simulator. In de middag kunnen geïnteresseerden speeddaten met veteranen of genieten van de “Bartje Compagnie”, een re-enactmentgroep van het 13e Infanteriebataljon Luchtmobiel. Ook voor kinderen is er deze dag genoeg te doen: zij kunnen een rondrit maken in een pantserwielvoertuig, zich laten schminken bij een waarnemingspost van de Luchtmobiele Brigade, aangekleed als militair (virtueel) rennen door een oefening of even piloot zijn van een F16 dankzij de levensgrote Flightsimulator. In de middag worden ook verschillende optredens verzorgd ter hoogte van het oude Raadhuis, onder andere door de Stichting Music 4 Vets en door Oisterwijker Jody van Liempd.

Veteranen
Alle veteranen in actieve en niet-actieve dienst kunnen deelnemen aan een besloten programma waar onder meer Ted Meines (luitenant-generaal buiten dienst) en Hans Janssen (burgemeester gastgemeente Oisterwijk) zullen spreken. De veteranen hebben hiervoor inmiddels via het Veteraneninstituut te Doom een persoonlijk uitnodiging ontvangen. Bent u een veteraan uit de regio, maar heeft u geen uitnodiging ontvangen? Dan kunt u zich alsnog aanmelden via een e-mail aan veteranendag2014@veteranenhartvanbrabant.nl.

veteranendag-2

Bereikbaarheid
Het theater Tiliander en de Lind met de buitenactiviteiten zijn beiden gelegen in het centrum van Oisterwijk. Hier geldt voor het gehele centrum betaald parkeren. Beide locaties zijn goed bereikbaar via het openbaar vervoer. Komt u toch met de auto? Borden langs de route richting het centrum geven aan waar de parkeerplaatsen zijn. Houdt u echter rekening met extra drukte op deze dag.

Organisatie
De organisatie van de Regionale Veteranendag is in handen van de Stichting Veteranen Hart van Brabant, deze stichting bestaat sinds februari 2014 en fungeert als kennisplatform in de regio Midden-Brabant. Door het verbinden en versterken van de contacten van en voor veteranen ontstaat een sterke sociale, economische, medische en maatschappelijke basis waar veteranen en hun omgeving op kunnen vertrouwen en bouwen.

 

Meer weten?
Meer informatie vind je op veteranendaghartvanbrabant of neem eens een kijkje op onze facebookpagina of Twitter-account.