Reis jij straks met de auto, trein of taxi van Tilburg naar Düsseldorf Airport?

Ga je over een tijdje weer met het vliegtuig op vakantie? Het is zeker aan te raden om vanuit Tilburg naar Düsseldorf vliegveld te reizen. Düsseldorf airport is een overzichtelijke luchthaven en de wachtrijen zijn over het algemeen kort.

De vraag is welke reisoptie het beste is: met de taxi van Tilburg naar Düsseldorf Airport, met de trein van Tilburg van Düsseldorf Airport of toch simpelweg de auto?

In dit artikel worden alle reisopties afgewogen voor het reizen naar Düsseldorf, wat je ook als maatstaaf kan gebruiken voor de overige luchthavens van Europa. Na het lezen van dit artikel weet je welke reisoptie het beste bij je wensen aansluit!

Auto

Ten eerste heb je de keuze om met de auto naar Duitsland te reizen. De afstand tussen Tilburg en Düsseldorf Airport is ongeveer 150 kilometer. Zonder files meegerekend reis je in 1 uur en 40 minuten naar de luchthaven. Als je met de auto reist ben je voor de totale reiskosten ongeveer 60 euro kwijt, er vanuit gaande dat je €0,19 cent per kilometer verbruikt.

Naast de reiskosten moet je natuurlijk ook je auto bij Düsseldorf Airport parkeren. De prijzen voor het lang parkeren op Düsseldorf Airport verschillen behoorlijk. De tarieven zijn afhankelijk van je parkeerplek, het aantal dagen en het moment. Voor de berekening kiezen wij voor P3, een parkeerplek dicht bij de terminal en laten wij de auto 7 dagen op luchthaven Düsseldorf staan. In dit geval ben je ongeveer 200 euro kwijt.

Als je een week de auto bij luchthaven Düsseldorf Airport laat staan ben je qua reiskosten gezamenlijk ongeveer 250 euro kwijt.

Trein

Ook heb je de mogelijkheid om met de trein van Tilburg naar Düsseldorf Airport te reizen. Een groot nadeel is de reistijd, want je bent 2,5 uur onderweg. Verder ervaar je door het overstappen vaak meer stress en reis je in vergelijk met de auto een stuk minder comfortabel.

Het is aan te raden om de NS International te kiezen. Vul op NSInternational.nl de locaties en reisdata in en je vindt de best passende oplossing. In de meeste gevallen moet je twee keer overstappen en ben je 2,5 uur onderweg.

De treintickets zijn ook afhankelijk van je reisdata en de reisklasse waarin je zit. Voor een tweede klas retour betaal je minimaal 80 euro.

Taxi

Tot slot is het ook mogelijk om met de taxi vanuit Tilburg naar Düsseldorf Airport te reizen. Dit is de meest comfortabele optie. De taxibedrijven hanteren een starttarief van ongeveer €3,26, een kilometer tarief van €2,40 en een tijdtarief van €0,40.

Een retour met de taxi kost dus als volgt: 300 kilometer × € 2,40 + 0,40 × 200 minuten = € 800,-.

Het is goed voor te stellen dat je de reiskosten niet de moeite waard vindt. In sommige gevallen is het slim om een taxi te boeken voor een kort ritje. Parkeer bijvoorbeeld de auto vlakbij Düsseldorf Airport en neem vanuit daar de taxi naar de terminal. Dit is in veel gevallen goedkoper dan je auto op P1 te parkeren.

Voor welke vervoersmiddel kies jij?

Ieder vervoersmiddel heeft dus zijn voor- en nadeel. Ga je bijvoorbeeld voor comfort of kies je liever voor een zachte prijs? Maak een keuze waar jij je prettig bij voelt!