Nieuws

resort beekse bergen
Let op! Dit artikel is al 287 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Resort Beekse Bergen: 425 lodges, nagebootst maanlicht en brullende leeuwen

Wakker worden van leeuwengebrul, ontbijten met uitzicht op zebra’s en vanaf je terras dieren spotten op de savanne. In mei 2018 krijgt Beekse Bergen een serieuze uitbreiding. Naast het Safaripark komt een luxe parkresort met 425 lodges en zo’n 200 nieuwe dieren. De eerste huizen zijn inmiddels af, van parkmanager Niels de Wildt krijgen we een rondleiding.

Fotobijschrift: Parkmanager Niels de Wildt bij één van de nieuwe lodges

Op de 42 hectare naast het Safaripark wordt binnen één jaar tijd een compleet nieuw resort gebouwd. In de eerste fase worden 218 lodges, safaritenten en boomhutten gerealiseerd. Om een idee te geven hoe snel de bouw gaat: “Er worden drie tot vier huizen per dag opgeleverd,” vertelt de Wildt. De huizen worden pre-fab aangeleverd en alles staat in het teken van een duurzaam park. Niets op gas, alles elektrisch en meubelen van gerecyclede materialen uit Afrika en Azië.

Luxe lodges

Op het moment van de rondleiding zijn er drie lodges af. Twee daarvan zijn voor zes personen, de andere voor veertien man. De huisjes zijn in Afrikaanse sferen en opvallend ruim en luxe. Lees: twee badkamers voor acht personen, waarvan één met bad, douche én sauna. Door de glazen wand in de woonkamer heb je direct uitzicht op de savanne met giraffen en zebra’s. Vanuit de woonkamer loop je het terras op waarbij je de dieren van zes meter afstand kunt bekijken. En het mooie is: het hek staat in een diepe gracht waardoor je oog in oog staat met de dieren.

“Wakker worden van leeuwenbrullen”

Volgens de Wildt is er nergens ter wereld iets vergelijkbaars en is dit project echt een one of a kind. “Je rijdt letterlijk Afrika binnen. Het is onze droom dat iedereen kan opstaan en naar bed kan gaan met dieren.” De lodges, safaritenten en boomhutten staan dan ook tussen de dieren. De Wildt: “Het wordt een schouwspel van dieren die verschijnen en verdwijnen vanaf je terras.” Om in die sfeer te blijven wordt zelfs maanlicht nagebootst in de nacht. In samenwerking met Philips is een hypermoderne lichtinstallatie ontworpen waardoor je in het donker nog steeds diepte ziet en in 3d de schimmen van dieren kunt zien.

Op het resort komen in totaal drie vlaktes bij: twee savannes van zo’n negen hectare en een grote leeuwenvlakte. De dieren waar je op uitkijkt zijn leeuwen, giraffen, impala’s, gnoes, kamelen, Watusi-runderen, struisvogels zwarte en witte neushoorns. En dat slapen tussen de dieren kan volgens De Wildt nog best spannend zijn. “Je ligt gewoon tussen de leeuwen. Net als in Afrika word je ’s nachts wakker van een leeuwenbrul. Je hoort dat geluid dan weerkaatsen, dat is echt imposant. Ik weet zeker dat mensen straks gaan bellen dat ze nu toch wel heel dichtbij klinken.”

De Wildt verzekert overigens dat de dieren niet door de diepe grachten, over de hekken en stroomdraden bij de huisjes kunnen komen. “Dat is niet anders dan in het Safaripark, daar gaat het ook goed.”

resort2
Vanaf deze lodge heb je uitzicht op de savanne waar nu de autosafari rijdt. Dit wordt straks verbouwd zodat je de auto’s niet meer voorbij ziet rijden.

Resort met bowlingbaan, waterpark en indoorspeelpark

Om het verblijf op het resort compleet te maken, wordt er nog aardig wat entertainment toegevoegd. Zo komt er een centrumgebouw met luxe restaurant, een indoor waterspeeltuin, indoor speelpark en bowlingbaan. Ook komen er uiteindelijk meer boomhutten bij, dat zijn er in de eerste fase nog maar twee. Het bestaande vakantiepark blijft naast het resort ook gewoon bestaan. “Dat is meer bedoeld voor lang verblijf, het resort is meer iets voor een paar dagen. Iets korter voor wat meer geld, maar wel uniek en iets wat je gedaan moet hebben.”

415 arbeidsplaatsen in de regio

“Zo’n uitzonderlijk groot project kost behoorlijk wat creativiteit en samenwerking, want het past niet altijd binnen de kaders. We hebben omwonenden bij het project betrokken en zij zijn trots dat zoiets hier gebeurt.” Het resort levert flink wat werkgelegenheid op in de regio. Er komen in totaal 415 arbeidsplaatsen bij en de komende maanden is de Beekse Bergen op zoek naar ruim 100 tot 150 medewerkers. Houd daarvoor zeker de vacaturebank op Tilburg.com in de gaten, daar komen alle vacatures binnenkort voorbij.

Meer informatie

Het resort opent in mei 2018, maar de huisjes zijn nu al te boeken. Je kunt een huis boeken voor 6, 8 of 14 personen. De prijzen voor een overnachting zijn dynamisch. In het hoogseizoen betaal je dus meer dan in het laagseizoen, binnen je verblijf zit gratis toegang tot het Safaripark en Speelland. Check voor meer informatie ook eens de website.

Reageer op dit bericht