Nieuws

wereldvoedseldag
Let op! Dit artikel is al 280 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Resto 013 en de Rooi Pannen serveren samen (h)eerlijke maaltijden

Op 16 oktober is de Wereldvoedseldag. Rond die dag organiseren Resto 013 en Horeca-opleiding De Rooi Pannen in Tilburg een Week van de (H)eerlijke Maaltijd. Een week lang serveren zij een bijzondere, heerlijke en eerlijke maaltijd op basis van de hoeveelheid voedsel die per wereldburger per dag beschikbaar is. Tenminste, als we alles in de wereld eerlijk zouden verdelen.

Resto 013

In de wijkrestaurants is een hele week aandacht voor de Wereldvoedseldag. Op maandag 16 oktober is de start met een maaltijd in MFA Het Kruispunt. Er is een uitgebreid programma met o.a. een informatieve pub-quiz. De koks hebben, op basis van de ingrediëntenlijst van de Wereldmaaltijd, een heerlijk en verantwoord menu samengesteld. Voor alle gasten zijn de recepten beschikbaar. Reserveren voor deze maaltijd kan via de website www.resto-013.nl.

De Rooi Pannen

De leerlingen van de afdeling Horeca Tilburg besteden met diverse activiteiten aandacht aan het wereldvoedselvraagstuk en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo serveren zij in de restaurants een Wereldvoedselmenu dat voldoet aan de richtlijnen die door ‘Stichting Wereld delen 2012’ zijn opgesteld. Er wordt gewerkt met streekproducten van verschillende bedrijven en er is aandacht voor duurzaamheid en ambachtelijkheid van producten.

Je bent van harte welkom bij De Rooi Pannen en Resto 013 om voor een lage prijs te genieten van een eerlijke, verantwoorde maaltijd. Samen met Switch/ContourdeTwern besteden zij hiermee aandacht aan de Wereldvoedseldag en aan de ongelijke verdeling van voedsel in de wereld.

Reageer op dit bericht