Nieuws

wilhelminakanaal
Let op! Dit artikel is al 142 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Rijkswaterstaat waarschuwt: zwemmen in Wilhelminakanaal Tilburg is gevaarlijk

Met dit warme weer is het misschien aantrekkelijk om al snel een duik te nemen in open water, maar Rijkswaterstaat waarschuwt nadrukkelijk dat zwemmen in het Wilhelminakanaal bij Tilburg verboden en erg onverstandig is.

Zwemmen  in het Wilhelminakanaal is officieel bij wet verboden, maar bij warm weer worden toch met regelmaat zwemmers gesignaleerd, met name rond de stadswijken Armhoef en Jeruzalem nabij de ingang van de Piushaven. Dat is erg onverstandig en zelfs gevaarlijk, waarschuwt Rijkswaterstaat. “Het kanaal is een scheepvaartroute, door de dode hoek hebben schepen geen goed zicht op zwemmers in de omgeving. Bovendien is de sterke zuiging van zo’n schip onvoorspelbaar en kun je plotseling verrast worden,” legt een woordvoerder van Rijkswaterstaat uit.

Opletten dus

In tegenstelling tot een officiële zwemlocatie is ook de kwaliteit van het water in het kanaal niet gegarandeerd veilig om er in te zwemmen. Bovendien kunnen er scherpe obstakels op de bodem liggen en is de oever niet ontworpen om veilig in en uit het water te klimmen.

Op verschillende plekken in Tilburg en omgeving is zwemmen in open water wel toegestaan. Kijk voor een officiële zwemlocatie in de buurt op deze website. Onze tip: check dit artikel om te zien waar je in Tilburg en omgeving wél kunt zwemmen.

Reageer op dit bericht