Nieuws

Roadburn
Let op! Dit artikel is al 371 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Roadburn maakt tweede compositieopdracht en nieuwe namen bekend

Het programma van Roadburn Festival barst al haast uit haar voegen, maar de organisatie maakt nog eens negen namen bekend. Hierbij zit de tweede compositieopdracht. De IJslandse blackmetal scene – MYSþYRMING, NAÐRA, SVARTIDAUÐI en WORMLUST – komt bij elkaar om speciaal voor Roadburn muziek te componeren onder de naam VÁNAGANDR.

Verder maakt JACOB BANNON de laatste namen voor zijn curatie bekend. Op 18 januari om 10:00 uur start de verkoop van de dagtickets. Weekendtickets zijn al in de verkoop.

VÁNAGANDR – SÓL ÁN VARMA

Eerder maakte Roadburn al de eerste compositieopdracht bekend. DARK BUDDHA RISING en ORANSSI PAZUZU slaan de handen ineen voor een werk wat exclusief te horen is op Roadburn: WASTE OF SPACE ORCHESTRA. Nu maakt het festival de tweede compositieopdracht bekend. “Ik ben nu al een paar jaar gepassioneerd supporter van de ongelooflijke muziekscene in IJsland. Het is altijd een eer om deze artiesten naar Roadburn te halen.” Zegt Walter Hoeijmakers over VÁNAGANDR. Onder deze naam komen leden van MYSÞYRMING, NAÐRA, SVARTIDAUÐI en WORMLUST op zondag 22 april een nieuw gecomponeerd opus spelen: SÓL ÁN VARMA.

JACOB BANNON’S CURATIE

JACOB BANNON (CONVERGE) heeft de laatste namen toegevoegd aan zijn gecureerde programma. Zijn eigen project WEAR YOUR WOUNDS komt op zaterdag 21 april materiaal spelen van zowel het ‘WYW’ als ‘DUNEDEVIL’ album. De hardcore supergroep ALL PIGS MUST DIE (met o.a. (ex-)leden van CONVERGE, TRAP THEM en THE HOPE CONSPIRACY) is ook toegevoegd aan het programma. Het eenmansproject STOMACH EARTH van MIKE MCKENZIE (THE RED CHORD, UNRAVELLER) maakte ooit 1 album, deed 2 shows en verdween toen van de radar. Speciaal voor BANNON’s programma keert STOMACH EARTH terug om op donderdag 19 april het album integraal te spelen, met hulp van multi-instrumentalist GREG WEEKS (THE RED CHORD, WORMWOOD).

VERDER BEVESTIGD

NYIÞ en WORMLUST vormen samen een compleet nieuw beest: HIEROS GAMOS. Er is nog weinig bekend over dit project, behalve dat het op zaterdag 21 april haar livedebuut maakt op Roadburn. GALLOPS stopte in 2012, maar sinds 2016 brengen ze hun drijvende instrumentale (kraut)rock weer live ten gehore. Op vrijdag 20 april staan ze in Tilburg. Experimentele muzikanten DIRK SERRIES en N komen met een nieuw project naar Roadburn: SCATTERWOUND. Op vrijdag 20 april worden ze ondersteund door JUSTIN K BROADRICK. De muziek van SPOTLIGHT die op zondag 22 april te horen is, is even etherisch en dromerig als ruig en loodzwaar. Het Nederlandse SUPERSONIC BLUES komt naar Roadburn om mee te jammen met de SAN DIEGO TAKEOVER.

De dagposters van dit jaar zijn gemaakt door de kunstenaar RICHEY BECKETT. Weekendtickets zijn al verkrijgbaar voor het festival. Vanaf donderdag 18 januari om 10:00 start ook de voorverkoop van de dagtickets. Deze kosten €62,40 per dag. Met uitzondering van zondag, daarvoor kost een ticket €57,40.

Reageer op dit bericht