Nieuws

robèrt van beckhoven
Let op! Dit artikel is al 107 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Robèrt van Beckhoven opent webshop en roept op MKB’ers te ondersteunen

Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven is een webshop gestart waarin je het assortiment van zijn bakkerij kunt bestellen. Dit doet hij om in de coronacrisis nog aan extra inkomsten te komen. De bakkerij blijft voorlopig gewoon open. Hij roept daarbij op om juist de kleine MKB’ers als slagers, bakkers en groenteboeren nu extra te steunen.

Webshop als overlevingsmiddel

Robèrt start de webshop samen met zijn partner Pirjo de Winkel en mede-eigenaar van ‘bij Robèrt’. Inmiddels hebben zij het horeca- en cursusgedeelte van het bedrijf moeten sluiten door de corona-maatregelen. In de bakkerij werken de bakkers echter wel door. Robèrt en Pirjo hopen hun steentje op een eigen manier bij te dragen door mensen juist nu zoveel mogelijk te laten genieten van hun producten. Daarom hebben ze een webshop gelanceerd. Tegelijkertijd is dit ook een manier van overleven voor Robèrt en zijn team. “Ik vind het jammer dat er steeds gezegd wordt dat supermarkten openblijven, terwijl ook de ambachtelijke bakker, slager en groenteboer elke dag weer in hun winkel staan.” aldus van Beckhoven.

robèrt van beckhoven

Zo lang mogelijk doorwerken

Pirjo is erg trots op het team dat zich verenigd in de strijd. “Sommige mensen blijven thuis om hun kinderen op te vangen, maar wie niet ziek is, is vastberaden om een steentje bij te dragen.” Als het aan Pirjo ligt, blijven de ovens ronken en zo lang als het kan, liggen de schappen in hun winkel vol. De webshop is ook gelanceerd om het de mensen in thuis-quarantaine nog makkelijker te maken. Online bestellen en betalen is makkelijk, snel en geeft minder kans op besmetting. Dankzij de collega’s, de huisfotograaf en hun partner Next To Food is het in anderhalve week gelukt om een webshop te lanceren.

Strijdlust en prachtige initiatieven

Pirjo ziet ook bij andere MKB’ers de strijdlust en prachtige initiatieven ontstaan. “Je ziet veel horecagelegenheden die maaltijden gaan bezorgen, maar wist je dat ook vers leveranciers met gebundelde kracht gaan bezorgen? Of die horeca-ondernemers helpen door tegen betaling hun voorraad over te nemen? Prachtig toch, hoe mensen elkaar in tijden van crisis opzoeken. Met zulke initiatieven zijn we allemaal geholpen.”

Reageer op dit bericht