Nieuws

EHBO
Let op! Dit artikel is al 567 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Rode Kruis Tilburg leidt vluchtelingen op tot EHBO-er

Het Rode Kruis Tilburg biedt vluchtelingen de kans hun EHBO-diploma te halen. Vanaf september volgt een groep nieuwkomers via de ToekomstAcademie twaalf weken lang een cursus in Tilburg.

Van vluchteling naar EHBO-er

De leermodule is tot stand gekomen door een samenwerking met de ToekomstAcademie Tilburg, waar jonge vluchtelingen workshops en trainingen kunnen volgen binnen verschillende sectoren om zo hun zelfredzaamheid te vergroten. De komende tijd zullen de jongeren wekelijks les krijgen van gediplomeerde EHBO-ers. Ook worden de deelnemers gekoppeld aan een maatje dat hen ondersteunt. Het traject wordt afgesloten met een feestelijke diploma-uitreiking.

Nederland telt meer dan dertigduizend (ex)vluchtelingen. De deelnemers van de EHBO-module hebben verschillende verblijfsstatussen. Het doel van het Rode Kruis is om hen vaardigheden te leren die zij op hun beurt overal ter wereld in kunnen zetten om anderen in nood te helpen.

De ToekomstAcademie

Iedereen heeft talenten en toekomstdromen, maar niet iedereen krijgt de kans deze te ontwikkelen. New Dutch Connections biedt vluchtelingjongeren deze kansen in de ToekomstAcademie, waar in samenwerking met het bedrijfsleven leermodules aangeboden worden in uiteenlopende sectoren. Momenteel zijn er ToekomstAcademies in Utrecht, Rotterdam, Tilburg, Arnhem, Burgum/Drachten en Emmen.

Er worden nog maatjes gezocht voor deze EHBO-module, voor meer informatie kun je mailen naar administratie.tilburg@rodekruis.nl.

Reageer op dit bericht