Nieuws

Rode Kruis Tilburg
Let op! Dit artikel is al 1555 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Rode Kruis Tilburg wil meer gaan betekenen voor Tilburgers

Het Rode Kruis ondergaat de komende jaren een metamorfose, zo ook in Tilburg. De lokale organisatie wil zichzelf in de regio beter op de kaart zetten en de bewoners informeren over noodsituaties en zelfredzaamheid. Voorzitter van Rode Kruis Tilburg, Simone van Griethuijsen, vertelt over de toekomstplannen.

Rode Kruis Tilburg

De komende jaren willen ze meer betekenen voor de Tilburgse samenleving. “We gaan kijken naar de activiteiten die wij op dit moment doen en kijken of deze nog wel passen bij de tijd,” aldus Simone. Ze willen de mensen ‘in nood’ ondersteunen en versterken, zodat de mensen ook zelf kunnen handelen. Rode Kruis Tilburg wil op verschillende vlakken zoals zelfredzaamheid deze hulp aanbieden.

“In Tilburg ontstaan regelmatig noodsituaties. Zowel jong als oud loopt risico’s waar ze niet altijd bewust van zijn. Denk bijvoorbeeld aan de situatie dat een kind wasmiddel heeft ingeslikt. Wat doe je dan als vader of moeder? Dit willen wij door middel van workshops aan de ouders leren,” zo vertelt Simone.

Denktank

Het Rode Kruis is zo’n 150 jaar geleden ontstaan en internationaal is de club bekend. Ze ondersteunen bij internationale rampen, oorlogsgebieden en conflicten in zowel Nederland als in het buitenland. De vrijwilligersorganisatie Rode Kruis Tilburg biedt in Tilburg en omstreken hulp aan mensen die het nodig hebben.

Zoals iedereen weet is Rode Kruis Tilburg met een EHBO-post bij verschillende evenementen aanwezig. Ze zijn onder andere bij Festival Mundial, Festival van het Levenslied en de Tilburg Ten Miles. Ze willen niet alleen hulp bieden als er iets is gebeurt, maar ze willen ook preventief gaan handelen. Daarom heeft de organisatie een denktank opgezet waar huidige of nieuwe vrijwilligers zich kunnen aanmelden met nieuwe en positieve ideeën. Een vernieuwend idee is het Bike-Team dat op de Tilburg Ten Miles aanwezig is. Door het Bike-Team kunnen ze sneller op de plaats van het ongeluk aanwezig zijn.

Vrijwilligers

Bij Rode Kruis Tilburg hebben ze op dit moment tussen de 200 en 250 vrijwilligers die met veel liefde mensen helpen die dit nodig hebben. “We zijn enorm trots op onze huidige vrijwilligers en dat willen we de komende jaren ook meer naar buiten toe uitstralen.” Rode Kruis Tilburg is op zoek naar meer jongeren die zich willen toevoegen aan het vrijwilligersteam. De jongeren kunnen voor een frisse en verjongende blik zorgen binnen de organisatie.

Als student is het natuurlijk leuk om bijvoorbeeld op Festival Mundial het Rode Kruis promotieteam te helpen en ook nog eens het festival live mee te krijgen. “We willen meer jongeren bereiken die ons eventueel met eigen ideeën kunnen helpen richting de toekomst. Denk bij het promotieteam dus niet aan flyers die je gaat uitdelen maar bijvoorbeeld aan een pompje met zonnebrand voor mensen die dit nodig hebben.”

Interesse?

Denk jij nu bij jezelf, ik wil Rode Kruis Tilburg graag helpen of heb jij het beste idee om ze in de toekomst bij te staan? Wacht dan niet langer, want zoals ze het zelf al aangeven: ze staan voor iedereen open die wil helpen of vernieuwende ideeën heeft.

Reageer op dit bericht