Met romantische foto wint Chris Oomes eretitel ‘Stadsfotograaf van Tilburg’

stadsfotograaf

De fanatieke hobbyfotograaf Chris Oomes mag zich een jaar lang Stadsfotograaf van Tilburg noemen. Chris Oomes wint een bedrag van 1000,- euro, krijgt de eer om de dertien geluksplekken van Tilburg te fotograferen voor de spiksplinternieuwe publicatie van Geluksplekken013 en mag de stad maandelijks verwonderen met een foto van een favoriet stadstafereel.

Via Instagram opende Citymarketing Tilburg dit najaar de jacht op de tweede Stadsfotograaf van de stad. Een rasechte Tilburger die zijn of haar persoonlijke geluksplek in volle glorie weet vast te leggen op de foto. De dertien mooiste foto’s, waaronder de winnende foto van Chris Oomes, worden vanaf maandag 17 december geexposeërd voor het raam van het voormalige Men at Work pand aan het Pieter Vreedeplein.

Ticket To Love

Het was precies 21.15 uur toen Chis Oomes het winnende geluksmoment vastlegde. De Tilburger heeft lang gezeten voor het untieme moment voor de foto. Ondanks dat Chris Oomes al sinds zijn 12e fotografeert had de fanatieke hobbyfotograaf niet verwacht te winnen. “Ik fotografeer eigenlijk altijd in zwart-wit en dat is niet altijd even toegankelijk, ik had het echt niet verwacht maar voel me vereerd.” Sinds vijf jaar is Chris Oomes fanatieker geworden als fotograaf en Tilburg is zijn favoriete decor voor fotoexpedities. “Tilburg is mooi aan het worden. Als ik op pad ga, kom ik altijd met iets thuis. Daarvoor hoef ik niet naar Rotterdam of Amsterdam. Het is zoeken en zien en dat maakt het zo gaaf om te doen.”

Jury oordeel

De vierkoppige jury bestaande uit Merel van Doorn (fotograaf Humans of Tilburg), Ben Smit (citymarketeer Bewoners en Bezoekers), Camiel Donders (directeur Drawing Light) en Ivan Mols (directeur Tilburg.com) waren het unaniem eens over de winnaar. “Deze foto vertelt een heel verhaal. Een magisch moment in een magische stad. De strakke lijnen, perfecte belichting en het verhaal wat je uit de foto leest was voor de jury doorslaggevend. Voor de maker zijn geluksplek maar waarschijnlijk voor de hoofdfiguranten ook hun geluksmoment!” aldus citymarketeer Ben Smit.

Expositie

De mooiste dertien foto’s van de twaalf beste inzenders worden een maand lang op groot formaat geëxposeerd voor het raam van het voormalige Men at Work pand aan het Pieter Vreedeplein. Naast de winnende foto van Chris Oomes (@chrioom) is Chirag Bhasin (@oneslowman) met twee foto’s onderdeel van de expositie. Michaël Molenaar (@michael_molenaar), Evelien Oerlemans (@fotografille), Jaap Bouwens (@jaapbouwens), Bas Hegger (@bybashegger), Bart Dikmans (@b.motions), Maaike Bergman (@mwbergman2016), Mariet Caris (@streetdogzz), Burney van Leenen (@bvanleenen), Marc Smits (@fotografie_marc_smits) en Freddie de Roeck (@freddiederoeck) werden ieder met één foto geselecteerd door de jury.