Nieuws

beste mbo
Let op! Dit artikel is al 530 dagen oud en wellicht niet meer relevant

De Rooi Pannen opnieuw beste mbo-school van Noord-Brabant

Scholengemeenschap De Rooi Pannen is net als vorig jaar uitgeroepen tot de beste mbo-school van Noord-Brabant en op een na beste mbo-school in heel Nederland. Dit blijkt uit de onlangs gepubliceerde Keuzegids Mbo 2019. Het juryoordeel spreekt over: ‘De Rooi Pannen blinkt uit met commerciële dienstverlening’.

Beste mbo-school

Ieder jaar vergelijkt de Keuzegids onderwijsinstellingen met elkaar, onder meer mbo-scholen. De kwaliteitsvergelijkingen van de Keuzegids zijn gebaseerd op studiesuccescijfers, studentenoordelen en de keuring van de Onderwijsinspectie. Na een tweede plaats in de algemene rangschikking in de categorie brede mbo-scholen (ROC’s) vorig jaar heeft De Rooi Pannen zich een jaar later op die prachtige positie weten te handhaven.

De Rooi Pannen biedt mbo-opleidingen aan op het gebied van handel, horeca, toerisme & vrije tijd, vormgeving en marketing & evenementen. We verzorgen onderwijs in drie verschillende Noord-Brabantse plaatsen: Tilburg, Eindhoven en Breda.

De drie pijlers

Het onderwijs van De Rooi Pannen is gebaseerd op drie pijlers:

  1. Kleinschalige opzet: iedere afdeling heeft een eigen gebouw met eigen personeel, waardoor een student zichzelf snel thuis voelt. Respect en aandacht voor elkaar vinden wij als school erg belangrijk.
  2. Praktijkgericht onderwijs: alles wat een student leert, kan hij of zij direct toepassen in de écht hotels, winkels, restaurants, bakkerijen en evenementenbureaus. Daarnaast doen studenten ervaringen op bij aansprekende stagebedrijven in binnen- en buitenland.
  3. Ondernemende leerlingen: een juiste beroepshouding en op een goede manier met mensen omgaan is onmisbaar voor een succesvolle carrière. Voor de beroepen waarvoor ze opleiden, is vaak behoefte aan mensen met lef, die initiatief durven nemen en creatief en vernieuwend denken. Ze zorgen ervoor dat studenten zich ontwikkelen op deze vlakken.

Reageer op dit bericht