Nieuws

Techstart
Let op! Dit artikel is al 661 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Ruim 11.000 nieuwe studenten voor Fontys, stijging van 6 procent

In het afgelopen jaar startten 11.066 studenten een hbo studie bij Fontys. Het aantal eerstejaars steeg daarmee met 6 procent. Landelijk gezien ligt die groei van het aantal eerstejaars studenten op 2,8 procent. De groei bij Fontys komt vooral door een toegenomen belangstelling voor de opleiding tot leraar in het basisonderwijs en de opleiding toegepaste psychologie.

In totaal studeren nu over alle leerjaren 44.097 studenten bij Fontys. De totale populatie neemt daarmee met 1,1 procent toe in vergelijking met vorig jaar. Fontys is daarmee de tweede grootste hogeschool van Nederland. Alleen de Hogeschool van Amsterdam is met 45.344 studenten iets groter.

Stijgend aantal studenten

Het aantal inschrijvingen voor de opleiding tot leraar basisonderwijs bij Fontys steeg in het afgelopen jaar met 37 procent tot 415. Die groei wordt voor een groot deel behaald door zij-instromers die een carrière switch naar het onderwijs maken. Landelijk gezien stijgt het aantal inschrijvingen voor de opleidingen tot leraar in het basisonderwijs ook, maar veel minder sterk: 9,5 procent. Binnen de sector onderwijs stijgt binnen Fontys ook het aantal nieuwe studenten voor de masteropleiding Educational Needs flink. Het aantal eerstejaars stijgt hier met 33.6 procent naar 374.

De opleiding toegepaste psychologie trok dit jaar 407 nieuwe studenten. Dat is een groei van 33 procent ten opzichte van het aantal eerstejaars in 2018.

Toename in opleiding verpleegkunde

Landelijk gezien is ook het aantal nieuwe inschrijvingen voor de opleiding verpleegkunde in het afgelopen jaar flink gestegen. Die toename werd bij Fontys in 2018 al ruimschoots gerealiseerd, na het afschaffen van de numerus fixus. In 2019 daalde het aantal nieuwe inschrijvers voor deze opleiding met 9 procent, over de afgelopen twee jaren gemeten is er nog altijd een flinke groei.

Reageer op dit bericht