Nieuws

Let op! Dit artikel is al 844 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Ruimte voor dagbesteding bij StadsTuinderij Piushaven

Meedoen in de samenleving is belangrijk. Voor je gevoel van eigenwaarde, sociaal contact, dagritme en ook om jezelf te ontwikkelen. Maar onze drukke maatschappij is veeleisend en het is niet altijd gemakkelijk om aan alle verwachtingen te voldoen. StadsTuinderij Piushaven biedt mensen nieuwe mogelijkheden om te leren en te ontdekken in een veilige omgeving. Het is een plek waar je elkaar inspireert en samen actief bent. Een plek waar je tot bloei komt.

Sociale verbinding Met StadsTuinderij Piushaven heeft Stichting Het Werkt gekozen voor stadslandbouw als middel om te werken aan duurzame sociale verbinding. Want al lijkt stadslandbouw vooral te gaan om grond en planten, uit alle onderzoeken blijkt dat het met name draait om mensen: stadslandbouw verbindt!

Bij de StadsTuinderij is een heel diverse groep Tilburgers actief. Hoog en lager opgeleid, autochtoon of met een migratieachtergrond, jong en oud, als vrijwilliger of in het kader van een (dagbestedings)traject. De StadsTuinderij is een afspiegeling van onze samenleving en deelnemers met een indicatie dagbesteding zijn gewoon onderdeel van de gehele groep mensen die op de tuin werken.

Meedoen met groen De StadsTuinderij is de ideale plek voor deelnemers die het leuk vinden om te werken met planten of dieren (kippen, varkens en bijen). Maar er zijn ook andere werkzaamheden. Van kleine technische klussen tot het verfraaien van de tuin en werken in de winkel, mee organiseren van (grote) activiteiten, het geven van rondleidingen, koken. De StadsTuinderij biedt veel mogelijkheden, en is een plek waar mensen werkervaring op kunnen doen die later goed van pas kan komen.

Emiel, dagbesteder sinds 2018: “Het werken in de tuin geeft me structuur en voldoening. Hier doe ik ertoe en mag ik zijn wie ik ben. Ik wil hier nog jaren doorgroeien én –bloeien.”

Aanmelding

Bij dagbesteding is sprake van zorg in het kader van een beschikking vanuit de Wmo of Wlz. Professionele begeleiding is dan ook op de tuin aanwezig. Aanmelding kan plaatsvinden op eigen initiatief (met pgb), via de toegangsteams in de wijken (Wmo ZIN), of door andere zorgaanbieders (via onderaanneming).

Interesse? Heb je interesse om bij de StadsTuin te werken en kom je in aanmerking voor dagbesteding? Ken je misschien iemand die bij de StadsTuinderij past óf werk je voor een organisatie die goede begeleiding

zoekt voor dagbesteders? Kijk dan voor meer informatie over dagbestedingstrajecten op StadsTuinderij Piushaven op www.stadstuinderijpiushaven.nl of neem contact op met een van de coördinatoren via info@stadstuinderijpiushaven.nl.

Reageer op dit bericht