Safaripark Beekse Bergen nog deze maand voor iedereen te bezoeken

beekse bergen open
Safaripark Beekse Bergen zal vanaf maandag 25 mei weer open gaan voor het publiek. Abonnementhouders en gasten van de vakantieparken kunnen vanaf 15 mei het dierenpark weer bezoeken. Het Safaripark heeft dit besluit vandaag genomen na overleg met de Veiligheidsregio en burgemeester.  
Het park heeft zich de afgelopen weken flink voorbereid op de heropening en zal de komende week gebruiken om te testen. “We hebben het protocol klaarliggen, de maatregelen genomen en we zijn er klaar voor,” vertelt general manager Rens Willemsen. “We kunnen niet wachten om weer bezoekers te mogen ontvangen.”

Voorbereid 

Het park sloot op 14 maart de deuren in verband met de coronamaatregelen. In de tussenliggende weken heeft het dierenpark zich voorbereid op de anderhalve-meter-maatschappij. Zo is er een maximum aantal bezoekers vastgesteld. Het aantal mensen dat het park kan bezoeken zal de komende tijd stapsgewijs verhoogd worden.
Bezoekers kunnen alleen naar binnen wanneer zij zich online hebben aangemeld. Dit geldt ook voor abonnementhouders en mensen die via actiepartners een kaartje hebben gekocht. “Om te voorkomen dat er teveel mensen tegelijk bij de ingang zijn, gaan we werken met tijdslots,” legt Willemsen uit. “Iedereen die langs wil komen, zal dus een tijd moeten reserveren. Deze reservering zelf kost uiteraard niets.” Wie eenmaal binnen is, hoeft niet meer op de klok te letten – er zit geen maximum tijd aan een bezoek.

Safari Drive 

Op de wandelsafari is een verplichte looprichting ingevoerd en speciaal aangestelde crowdmanagers zullen erop toezien dat er geen groepsvorming ontstaat. Ook worden er voorlopig geen voederdemonstraties gegeven en zijn binnenverblijven als stallen nog dicht. De bussen en boot zijn ook nog niet in gebruik, de autosafari kan daarentegen wel gereden worden.
Bezoekers kunnen een broodje bestellen en afhalen bij de horeca op het park. Voor bezoekers van de autosafari wordt bovendien de Safari Drive geopend: een speciale drive thru halverwege de route.

Beekse Bergen open

Willemsen: “Het wordt misschien wat anders dan mensen gewend zijn, maar de beleving zal hetzelfde zijn. Ze kunnen genieten van de ruimte, het mooi aangelegde park en uiteraard alle dieren. We gaan er alles aan doen om onze bezoekers een veilige, verantwoorde en vooral plezierige dag te bieden.”