Samenscholingsverbod voor straatverkopers en -wervers

tilburgse binnenstad

Een van de grootste ergernissen van winkelend publiek: straatverkopers en -wervers. Als het aan de branchevereniging van donateurwervers ligt moeten daar maatregelen tegen worden genomen zodat de ergernissen niet toenemen. Dat meldt het Algemeen Dagblad vandaag. 

Een nieuw systeem moet daar verandering in gaan brengen. Zo is het de bedoeling dat straatverkopers in de toekomst enkel op vaste posities in de binnenstad mogen staan en met maximaal drie tegelijk. Landelijke vereniging Direct Dialogue Donateurwerving Nederland (DDDN) komt vanaf september met een systeem om wervers beter over de binnensteden te verspreiden.

Straatverkopers zien via het systeem op welke plaatsen ze mogen gaan staan. Zijn er op bepaalde vaste plekken al verkopers aan het werk, dan moeten andere verkopers een ander plekje opzoeken.

Regels voor straatverkopers in de binnenstad

In Tilburg mogen straatverkopers van maandag tot en met woensdag in de Heuvelstraat werken. Op het Pieter Vreedeplein staan eigenlijk dagelijks verkopers en/of wervers. Eind november spraken verschillende ondernemers hun onvrede al uit tegen het Brabants Dagblad. DDDN is in gesprek met steden als Rotterdam, Zwolle en Den Haag om het nieuwe systeem in te voeren. Of Tilburg aan dit rijtje wordt toegevoegd is onbekend.