Nieuws

projectweek
Let op! Dit artikel is al 304 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Samenwerking met Fujifilm geeft leerlingen Odulphuslyceum nieuwe inzichten

Op vrijdag 25 januari werd een bijzondere projectweek afgerond op het Odulphuslyceum. Tijdens de projectweek werkte het lyceum samen met Fujifilm in Tilburg. Derdejaars leerlingen maakten kennis met Fujifilm en kozen een realistisch vraagstuk waar het bedrijf mee te maken heeft.

De leerlingen zagen door het vraagstuk hoe theorie in de praktijk kan worden toegepast. Ze werkten aan onderzoeksvaardigheden en leerden meer over het werken in een bedrijf. Voor Fujifilm was het een mooie kans om in een vroeg stadium verbinding te maken met potentieel toekomstige werknemers.

Drie vraagstukken

Er waren drie vraagstukken waar leerlingen uit konden kiezen: energie, innovatie of imago. In totaal presenteerden maar liefst 56 groepjes hun project. Voor elk vraagstuk was er een winnaar. Het groepje van Amélie Vogel, Benjamin van Berkel, Damian Buskens en Dante de Chene won met hun project in de categorie energie. Voor innovatie won het groepje van Giel van Eeuwijk, Gilles Grummel, Alina de Hond, Isabella Bastings en in de categorie imago won het groepje van Timme van Beurden, Timmy Xu, Tom Pouwels en Viktoria Kaminski.

Reactie leerling: “Wat ik erg leuk (of leerzaam) vond was dat je een nieuw product voor FujiFilm mocht bedenken en een inkijkje kreeg in het bedrijf.”

Luc Rongen (adjunct-directeur): “We zijn enorm enthousiast over de opzet van dit project. We zijn de projectweek gestart met het motto van Fujifilm Value from innovation. En terugkijkend kunnen we zeker zeggen dat het zeer waardevol en innovatief is geweest en erg leerzaam voor de leerlingen.”

Reageer op dit bericht