Nieuws

Tilburgse Voedselbank
Let op! Dit artikel is al 608 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Samenwerking tussen PLUS De Rooi Pannen en Tilburgse Voedselbank

PLUS De Rooi Pannen is een samenwerking gestart met de Tilburgse Voedselbank. De supermarkt in het onderwijswinkelcentrum schenkt alle producten die aan de houdbaarheidsdatum zijn aan de Voedselbank. Bovendien komt de helft van de opbrengst van artikelen, die afgeprijsd zijn vanwege de naderende houdbaarheidsdatum, ten goede aan de Voedselbank.

Naar de Tilburgse Voedselbank

De opbrengst van de afgeprijsde artikelen wordt voor de helft in waardebonnen voor de Voedselbank omgezet. Zij zet ieder kwartaal de waardebonnen om in producten die vooraf besteld zijn bij de PLUS. Voor de afgeprijsde artikelen is in de winkel een apart vak ingericht.

Jan van Helderen

“In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen proberen we de voedselverspilling, derving, zo laag mogelijk te houden”, verklaart Jan van Helderen, manager van het onderwijswinkelcentrum, de nieuwe samenwerking. “Het terugdringen van voedselverspilling in combinatie met het voldoen aan de behoefte  van de mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank, is een win-win situatie in mijn ogen.”

Vorige maand startte PLUS De Rooi Pannen al een samenwerking met Maaltijdenexpres Brabant in de vorm van een boodschappenservice. Onder de noemer BroodNodig is die dienst vooral bedoeld om naast de warme maaltijden, verzorgd door Maaltijdenexpres Brabant, ook de broodmaaltijden te verzorgen aan mensen die niet of slecht in staat zijn dit zelf te regelen.

MBO Handel

In het onderwijswinkelcentrum werken leerlingen van onze afdeling MBO Handel. Onder begeleiding van vakbekwame docenten en onderwijsassistenten krijgen zij in een echte winkel met echte klanten te maken. Deze interne praktijk maakt De Rooi Pannen binnen het onderwijs uniek in zijn soort.

Reageer op dit bericht