Nieuws

rondje voor de zaak
Let op! Dit artikel is al 667 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Schrobbelèr lanceert ‘rondje voor de zaak’ concept: bestel nu je borrel en proost als de kroeg opent

Het zijn onzekere tijden, voor iedereen. En dus ook voor horecaondernemers. Zij hebben noodgedwongen hun deuren moeten sluiten. Het is inmiddels bekend dat horecazaken ook nog na 6 april gesloten moeten blijven. Veel restaurants zijn maaltijden gaan bezorgen, om toch een vorm van inkomsten te genereren.

Maar voor cafés zijn zowel de glazen als de inkomstenstroom volledig droog komen te staan. Het is voor veel ondernemers de vraag of zij dit financieel overleven. Met de actie ‘Steun je stamkroeg’ roept kruidenlikeur Schrobbelèr (stam)gasten op om online alvast een rondje te bestellen, om hun kroeg te steunen. Het proosten met elkaar kan dan wanneer de deuren weer open gaan. De volledige opbrengst gaat namelijk naar de horecazaak.

Rondje voor de zaak

“We zagen de laatste dagen enkele mooie initiatieven ontstaan; zoals horeca die maaltijden zijn gaan bezorgen en mogelijkheden om een dinerbon aan te schaffen. Echter zijn voor veel cafés, die veelal geen keuken hebben, deze mogelijkheden niet van toepassing. Vandaar dat we voor hen graag iets wilden betekenen,” aldus Jan Eijsermans van Schrobbelèr.

Op de website www.steunjestamkroeg.nl kunnen de (stam)gasten een waardebon aanschaffen voor een rondje bij hun favoriete kroeg. “Het is niet alleen de omzet die de kroegbaas zal helpen, maar vooral ook het signaal dat gasten aan hen denken en willen steunen in deze onzekere tijd. Een rondje voor de zaak is zo wel erg letterlijk van toepassing.” Een waardebon (ter waarde van vijftien euro) is goed voor acht borrels Schrobbelèr. Deze bon wordt thuisgestuurd en kan, zodra de horeca weer open mag, ingeleverd worden bij de betreffende horecazaak. Het volledige aanschafbedrag komt ten goede van de horecazaak.

Horeca positief

Veel horecazaken hebben zichzelf al aangemeld, en kunnen zichzelf nog steeds aanmelden. Het initiatief wordt zeer positief ontvangen. Binnen een uur na de oproep meldden zich al zo’n 100 zaken aan en elk uur komen er meer bij. Velen van hen roepen onder meer via Facebook hun gasten op om een rondje te bestellen.

Over Schrobbelèr

Schrobbelèr is een kruidenlikeur uit Brabant met een traditie van ‘samen proosten’. Het ontstond in de jaren ’70 in het huisbarretje van Jan Wassing. Op sympathieke wijze maakten de vrienden van Jan ooit kennis met zijn smaak, warmte en vriendschap. Inmiddels is de kruidenlikeur in heel Nederland een veel bestelde borrel in horeca.

Reageer op dit bericht