Deel sfeerverlichting binnenstad brandt dit jaar langer

sfeerverlichting

De dagen worden korter, de feestdagen komen dichterbij en dus wordt de sfeerverlichting weer aangebracht in de Tilburgse binnenstad. Vanaf 1 november moet alle sfeerverlichting in het centrum branden. Na Driekoningen wordt de verlichting weer weggehaald.

Een deel van de verlichting brandt dit jaar langer. Dit komt doordat er tussen de verlichting en stroompunten tijdklokken worden geplaatst, waardoor het Ondernemersfonds zelf kan bepalen wanneer de sfeerverlichting aan en uit gaat. Uiteindelijk zal de binnenstad tussen 16:00 ‘s-middags tot 09:30 uur ‘s-ochtends in kerstsferen verkeren.

Dit geldt overigens niet voor de overspanningen boven de verschillende straten. Deze zijn namelijk aangesloten op netstroom en gaan daardoor op hetzelfde moment aan en uit als de overige straatverlichting. Vorig jaar hadden een aantal winkeliers klachten. Zij vonden namelijk dat de sfeerverlichting eerder moest branden. Aangezien de overige openbare verlichting dan ook eerder moet gaan branden, kiest de wethouder ervoor om dit met het oog op duurzaamheid niet te doen.

Veranderingen sfeerverlichting

De sfeerverlichting blijft in basis hetzelfde als vorig jaar. Toch zijn er een aantal veranderingen. Zo wordt de Stationsstraat aangevuld met hangende verlichting en verdwijnen de betonnen blokken met verlichting uit de straat.

Maar dat is nog niet alles. Zo worden de kerststal en kerstboom die voorheen aan de zuidkant van de Heuvel stonden, verplaatst naar het voorterrein van de Heuvelse kerk. Ook de grote kerstboom op het Piusplein krijgt een andere plaats. Deze komt ter hoogte van ’t Taphuys te staan.

Met deze verlichting wil het Ondernemersfonds Tilburg en de gemeente Tilburg meer winterbeleving in de binnenstad krijgen. Wil je een impressie van de sfeerverlichting in de binnenstad van Tilburg krijgen? Bekijk dan de fotoreportage die fotograaf Corné Hannink eerder heeft gemaakt.