Nieuws

Let op! Dit artikel is al 46 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Shoppen tijdens Pinksterweekend in de binnenstad: check hier de openingstijden en maatregelen

Geen MeiMarkt en Hap Stap Festival tijdens het Pinksterweekend dit jaar. Gelukkig wel mooi weer en mooie vooruitzichten in deze omstandigheden. Zo mogen winkels dit weekend open en mag ook de horeca vanaf 1 juni weer (beperkt) open. Wil jij gaan winkelen in de stad? Lees dan even verder. 

Foto: Tilburgse binnenstad voor de coronacrisis

Voordat je verder leest: ben je op zoek naar leuke tips voor het lange en warme Pinksterweekend? Check hier onze tips.

Openingstijden Pinksteren

Eerste Pinksterdag

Normaal gesproken staat tijdens Eerste Pinksterdag de stad vol met kraampjes van de MeiMarkt. De winkels blijven dan gesloten. Nu de MeiMarkt voor dit jaar is afgelast, heeft de gemeente besloten dat winkels van 12:00 – 17:00 uur open mogen. Echter zullen de meeste winkels zondag gesloten blijven. Wil je dus naar een specifieke winkel, check dan op de website of social media kanalen van de desbetreffende winkel zelf of deze op Eerste Pinksterdag geopend is.

Tweede Pinksterdag

Tweede Pinksterdag is het eindelijk zover; de horeca mogen open en je kan weer het terras op! Hier hebben veel mensen naar uitgekeken en dus is de verwachting dat het maandag druk wordt in de stad. De horecaondernemers zijn daar goed op voorbereid; zij volgen de richtlijnen van het RIVM en gaan onder andere werken met ruimere terrassen en reserveringssystemen. Je bent dus zeker welkom, maar houd rekening met drukte. Wij spraken alvast met een aantal horecaondernemers over hun verwachtingen en de maatregelen die zij getroffen hebben.

De winkels zijn maandag grotendeels geopend en er lopen gastvrouwen rond om eventuele vragen te beantwoorden en een oogje in het zeil te houden. De openingstijden van de winkels zijn van 12:00 – 17:00 uur.

Openbare toiletten

Er worden ook extra gratis openbare toiletten geplaatst op het Pieter Vreedeplein. Deze worden regelmatig gereinigd. Ben je in de stad, vraag dan niet aan horecaondernemers of je daar even je behoefte kunt doen. Hun voorzieningen zijn bedoeld voor de gasten van de desbetreffende zaak. Ook zijn de openbare toiletten op de Paleisring (bij Domino’s) en bij de parkeergarage Pieter Vreedeplein gewoon beschikbaar.

Drukte checken

Ben je benieuwd naar de drukte in de binnenstad? Met webcams wordt de drukte bijgehouden en je kunt via deze website zelf de drukte checken.

Reageer op dit bericht