Nieuws

Let op! Dit artikel is al 3341 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Sinterklaas bestaat… Echt!

Bestaat Sinterklaas? Voor de meeste kinderen is hierover geen discussie mogelijk. Maar voor steeds meer (wees)kinderen uit arme gezinnen is de spanning van het zetten van je schoen en de gezelligheid van pakjesavond niet zo vanzelfsprekend. Omdat de Goedheiligman meestal stilletjes hun huisje voorbij rijdt.

Pakjesavond voor 3.000 arme kinderen
De stichting Sinterklaas Bestaat zet zich sinds 2005 ieder jaar opnieuw in voor een traditionele Sinterklaasavond voor ruim 3.000 kinderen van arme gezinnen in Nederland. De Rode Kruis Studentendesk Tilburg helpt hen daarbij. Zij zorgen voor de organisatie en distributie van cadeautjes en snoepgoed aan de meer dan 100 Tilburgse kinderen die afhankelijk zijn van de Voedselbank. Zodat ook zij een onvergetelijke pakjesavond hebben.

Taaitaai-happen en pepernoten-sjoelen
Woensdag 30 november 2011 was het dan zover: Om 14.00 uur verwelkomden de Zwarte Pieten in het Rode Kruis-gebouw aan de Leonard van Vechelstraat in Tilburg ruim 75 kinderen voor een middag vol stoomboten knutselen, taaitaai-happen, pepernoten-sjoelen en Sinterklaasliedjes zingen. Het hoogtepunt van de middag was natuurlijk het bezoek van de Goedheiligman zelf.

Met een zak vol cadeautjes naar huis
Ieder gezin kreeg een zak vol cadeautjes en snoepgoed van Sinterklaas mee naar huis. Zodat ook de armste gezinnen op 5 december gezellig pakjesavond kunnen vieren. Gewoon. Zoals de Sint het ook bedoeld heeft. Al met al een geslaagd Sinterklaasfeest!

Studentendesk Tilburg
De Rode Kruis Studentendesk Tilburg streeft ernaar om samen met studerend Tilburg zoveel mogelijk hulpbehoevenden in Tilburg en omstreken te helpen. Tegelijkertijd wil zij hiermee de maatschappelijke betrokkenheid van de Tilburgse studenten vergroten. Ben je student en wil je ook vrijwilliger worden bij de Rode Kruis Studentendesk? Mail dan naar studentendesktilburg@redcross.nl. “

Reageer op dit bericht