Sinterklaas bezoekt heel Tilburg deze week

Je zult ongetwijfeld gemerkt hebben dat Sinterklaas en zijn kompanen weer zijn gearriveerd in Nederland. Vorige week kwam Sinterklaas aan in Tilburg en ondanks het beroerde weer kwamen duizenden kinderen met hun ouders naar de intocht kijken. Mocht je de intocht hebben gemist? Geen paniek! De sint bezoekt samen met zijn pieten zo goed als heel Tilburg deze week. 

Sinterklaas in de binnenstad

Zaterdag 28 november bezoekt Sinterklaas met zijn hele gevolg het Pieter Vreedeplein. Amerigo is er natuurlijk ook bij en naast strooipieten is er ook een heuse pietenblaasband. De kids kunnen daarnaast hun Pietendiploma halen op het Pieter Vreedeplein.

Natuurlijk mag de Sint de zaterdagmarkt op het Koningsplein niet overslaan. Tussen 13.15 – 14.15 uur is de Sint op de markt te vinden. De Pieten strooien niet alleen met pepernoten maar ook met cadeau’s. Ook worden de winnaars van de kleurplatenwedstrijd beloond met grote prijzen.

15112015_intocht_JVF_027-630x420

Sinterklaas in Tilburg Noord

Zowel op zaterdag als zondag (28 & 29 november) komt de goedheiligman samen met zijn pieten op het Wagnerplein. Daar neemt hij uitgebreid de tijd om de kids een handje te geven en kunnen de kinderen met de Sint op de foto. Er worden vrolijke deuntjes gespeeld door de pietenband en op zondag rijdt de Sint Express door het winkelcentrum.

Sinterklaas in de Reeshof

Zaterdag bezoekt de sint de Reeshof. Vanaf 12.00 uur draait DJ Piet leuke sinterklaasliedjes. De sint en de vele pieten zijn tussen 13.30 – 16.00 uur op Winkelcentrum Heyhoef te vinden.

Zondag is de sinterklaas optocht in de Reeshof. De optocht start om 12.00 op de Heerenveldendreef en eindigt, na een tocht van 2 uur, op het Ketelhavenplein. Bekijk de route.

Slaapkamer van Sinterklaas

Ben je benieuwd waar Sinterklaas overnacht na al die bezoekjes in Tilburg? Ga dan eens kijken in de Piushaven! Daar kun je een kijkje nemen in de woon- en werkkamer van de Sint. In de kappersboot zie je tot 6 december elke dag wel iets anders.

Maar er is meer

De Sint heeft deze week een bomvolle agenda. Want ook bij onderstaande activiteiten is de sint aanwezig: