Skateboard wedstrijd ‘België VS Nederland’ in het Tilburgse Ladybird Skatepark

Dat er zowel in Nederland als in België veel goede skaters zijn, is al langer bekend. Eens in de zoveel tijd wordt bepaald welk van de twee landen de beste doet voortkomen. En waar kan deze strijd beter plaatsvinden dan in Ladybird Skatepark, er zijn namelijk weinig parken met zo veel verwantschap aan beide landen. Op zaterdag 29 en zondag 30 november vindt hier dan ook de skateboard contest BELGIË VS NEDERLAND plaats.

Nieuwe locatie

Het is niet de eerste keer dat skateboardend België en Nederland wil bewijzen wie de beste van de twee zijn. Ladybird Skatepark organiseerde namelijk al drie voorgaande edities van België VS Nederland, maar dan wel op haar oude locatie. Sinds 3 jaar is het skatepark gevestigd in de Spoorzone013 in Tilburg, waar het wederom een onderdeel is van cultuurfabriek Hall of Fame.

Samenhorigheid
De medewerkers van het aan de grensstreek gelegen skatepark organiseren naar eigen zeggen België VS Nederland vooral omdat ze graag de verschillende nationaliteiten bij elkaar brengen. De samenhorigheid staat hoog in het vaandel, zowel tijdens de wedstrijd als door het hele jaar heen.

Teamgevoel
Het is ook belangrijk dat talent uit beide landen zich aan elkaar kan meten en van elkaar kan leren. Normaal gesproken is skateboarden een vrij individuele sport, maar tijdens dit evenement wordt juist het teamgevoel uitgelicht. De skateboarders strijden namelijk niet alleen tegen elkaar, maar ook met elkaar.

Programma
Op zaterdag 29 november zullen vanaf 17:00 uur de inschrijvingen starten en hebben de deelnemers kans om het skateparcours te leren kennen. Vervolgens kunnen zij zich op zondag 30 november vanaf 13:00 uur kwalificeren voor de finale door hun beste trucs te laten zien. Later op de dag vindt de alles beslissende finale plaats. De skaters uit beide landen zijn dan opgewarmd en klaar om de uitdaging aan te gaan.

Het skatepark is het gehele weekend uiteraard ook geopend voor bezoekers.

Evenement: België VS Nederland
Datum: 29 en 30 november 2014
Entree: 2 euro

Locatie: Ladybird Skatepark
Adres: NS Plein 5, 5014 DA, Tilburg
Meer info: www.belgie-vs-nederland.com of www.ladybirdskatepark.nl

Foto door Tjeerd Derkink. Finalist Daan van der Linden tijdens NK Skateboarden 2013 in Ladybird Skatepark