Nieuws

skeeleren tilburg
Let op! Dit artikel is al 319 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Skeeleren ongekend populair: dit zijn de 10 mooiste skateroutes rond Tilburg volgens F.E.E.S.T.

Wow! Vorige week plaatsten we een artikel met een aantal leuke skeelerroutes in de regio. We zagen veel mensen die hun skeelers onderbonden in het straatbeeld en dachten daarom dat hier wel behoefte aan was. Dat bleek! Duizenden Tilburgers bekeken het artikel.

Foto: Fabian Spooren

Enfin: tijd voor een vervolg dus! Daarom heeft F.E.E.S.T. haar favoriete skateroutes met ons gedeeld. En wij delen die dan weer met jullie. En mocht je F.E.E.S.T. niet kennen? Dit staat voor Friday Early Evening Skate Tilburg. Misschien heb je ze weleens op vrijdagavond met een hele groep langs zien skaten met voorop een geluidskar met opzwepende muziek. Dat zijn zij dus!

De 10 mooiste skateroutes van F.E.E.S.T.

#1: Kermisroute

Deze route wordt de kermisroute genoemd omdat de stichting deze route rijdt als het kermis is in Tilburg. Dan wijken ze vanwege de kermisdrukte met de startlocatie uit en skeeleren ze langs het noord/westen van Tilburg . De route is zo’n 25 kilometer lang en je doet verschillende plekken in Tilburg aan.

  • Check hier de volledige route

#2: Route langs de Koningshoeven

We kennen natuurlijk allemaal Abdij de Koningshoeven. Tijdens deze tocht kom je uiteraard langs de abdij in Berkel-Enschot. Ook deze route is zo’n 25 kilometer lang.

  • Check hier de volledige route

#3: Vlammen langs het kanaal

We gaven het in ons vorige artikel al als tip en ook F.E.E.S.T. houdt van deze route. De route is lekker lang (27 kilometer), fijn te berijden en heerlijk langs het water.

  • Check hier de volledige route

#4: Naar De Twee Bourgondiërs

Je vindt De Twee Bourgondiërs net buiten Tilburg: aan de zuidkant van Tilburg, tussen de stad en Hilvarenbeek. De route is zo’n 25 kilometer lang.

  • Check hier de volledige route

#5: Naar Haaren en terug

Een heerlijk stukje door de natuurrijke omgeving van Tilburg. De tocht is zo’n 27 kilometer lang en je komt onder andere langs Udenhout en uiteraard ook Haaren.

  • Check hier de volledige route

#6: Stukkie Goirle

Goirle ontdekken? Dat doe je zeker als je dit Stukkie Goirle aflegt. De route is zo’n 25 kilometer lang en via Tilburg Zuid doe je dit fijne dorp aan de rand van Tilburg aan.

  • Check hier de volledige route

#7: Rondje om de toren

De toren waar het in dit geval om gaat is de grote zendmast tussen Tilburg en Kaatsheuvel. Zo leer je de omgeving aan de noordkant van Tilburg goed kennen. De route is zo’n 27 kilometer lang.

  • Check hier de volledige route

#8: Rondje Ringbaan

De naam van deze route zegt genoeg toch? Je maakt een rondje over de verschillende ringbanen van Tilburg. De route is wederom zo’n 25 kilometer lang.

  • Check hier de volledige route

#9: Van West naar Oost

Ook deze titel zegt weer genoeg! Je kruist de stad van het centrum door west naar oost. De route is 25 kilometer.

  • Check hier de volledige route

#10: Trappistenroute

De Trappistenroute is volgens stichting F.E.E.S.T. een van de mooiste routes om te rijden. Een echte last but zeker not least in dit lijstje dus! Wederom is de route 25 kilometer lang.

  • Check hier de volledige route

Dat waren ze dan: de ingezonden skateroutes van F.E.E.S.T. Lijkt het je leuk om een keer deel te nemen aan zo’n friday early evening skate? Blijf ze dan volgen op Facebook.

Reageer op dit bericht