Smart City-concept naar Tilburg

Het Smart City-concept komt naar Tilburg. De Gemeente Tilburg en het Chinese Huawei ondertekenden op woensdag 18 maart de samenwerkingsovereenkomst. 

Smart City-concept

Het Smart City-concept maakt de stad slimmer en ontzorgt door gebruik te maken van ICT-technologie. Het concept verkent de mogelijkheden om de stedelijke economie, het moderne industrieel en logistiek cluster van de stad te verbeteren. Het beleid van de Gemeente Tilburg is om innovatief te zijn. Met het Smart City-concept kijkt men wat social media kan betekenen voor het functioneren van de gemeenschap in de stad Tilburg.

Beide partijen ondertekenden de samenwerking voor het Smart City-concept op de CeBIT, een grote ICT-beurs in Hannover.

Wethouder Erik de Ridder

Wethouder Erik de Ridder ligt de samenwerking toe op de website van de Gemeente Tilburg: “Huawei is een wereldwijde speler op ICT-gebied. Ze hebben veel ervaring met het opzetten van innovatieve ICT-systemen. Door deze Memorandum of Understanding te tekenen, spreekt Huawei uit als strategische partner van onze stad mee te willen werken aan het realiseren van onze economische ambities. Ik ben dan ook trots dat Huawei kansen ziet in Tilburg en kijk uit naar mogelijke projecten die uit onze samenwerking kunnen voortkomen.”