Nieuws

kruiket
Let op! Dit artikel is al 438 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Snackliefhebbers opgelet! De Jong Food brengt ‘Kruiket’ op de markt

De heerlijke snacks van De Jong Snacks uit Rijen kennen we natuurlijk allemaal. Speciaal voor carnaval en de echte kruik brengen ze een nieuwe snack op de markt in het carnavalsseizoen: de Kruiket. 

”Het idee ontstond een jaar geleden. Toen kwam carnavalsliefhebber Peer Remmers met het idee om een groen-oranje kroket te maken. Dat vond ik direct een super idee. We zijn uiteindelijk met onze leveranciers gaan kijken wat mogelijk was en het is gelukt. Op elfde van de elfde wordt is de Kruiket voor het eerst beschikbaar,” zegt Koen de Jong van De Jong Snacks.

De Kruiket is een variant op het paradepaardje van De Jong, namelijk de rundvleeskroket. De carnavaleske variant van de kroket is aanstaande zaterdag, op elfde van de elfde, te verkrijgen in de Stadhuisstraat. ”We hebben het uiteindelijk voor elkaar gekregen om een kroket te maken, die na het frituren nog steeds groen-oranje is. We gebruiken spinazie- en brood/paprikapaneermeel. Voor ons is het belangrijk dat er geen e-nummers en chemische kleurstoffen in onze producten zitten, dat is met de Kruiket opnieuw gelukt.”

‘De kroket van Tilburg’

Uiteindelijk hoopt Koen dat de Kruiket dé kroket van Tilburg gaat worden. Na Elf-Elf is het voor horecagroothandels in de regio ook mogelijk om hem te verkopen. Daarmee krijgen horecaondernemers de mogelijkheid om de Kruiket te verkopen. BroodjeperCentimeter in Bank15 is één van de horecagelegenheden waar de Kruiket straks te koop is. De verkoopprijs komt waarschijnlijk rond de €2,- te liggen.

Kruikenbal

Ook de bitterbal van De Jong krijgt een groen-oranje jasje tijdens carnavaleske evenementen. Deze bitterbal wordt de Kruikenbal genoemd. Speciaal voor deze bal heeft De Jong emblemen laten ontwikkelen die leuk zijn voor op je kiel.